Svaštara

OVO SREDSTVO POPUT GUMICE BRIŠE MRLJE I KAMENAC IZ KUPATILA

Nečistoću u kupaonici i kuhinji lako ćete očistiti sredstvom napravljenim od sastojaka koje vjerovatno imate kod kuće.

Kupatilo- unsplash.com/3dottawa

Evo kako napraviti učinkovitu smjesu za svjetlucavo bijele fuge. Kako bi vaš dom bio besprijekorno čist, često koristite skupe deterdžente, no izvrsni izbjeljivač za fuge između pločica u kupatilu ili kuhinji te sredstvo koje će ukloniti kamenac možete jednostavno pripremiti sami kod kuće.

Nakon toga pločice će izgledati kao nove! Kako bi keramičke pločice i fug masa bile sjajne kao prvog dana i dugo trajale, napravite sljedeću smjesu:

7 čaša vode (1,5 l)

1/2 šolje sode bikarbone

1/3 šolje soka od limuna (ili 1 kašika soka od limuna ili limunske kiseline)

1/4 šolje alkoholnog sirćeta.

Postupak:

Sodu otopiti u 1,5 l vode. Dodajte limunov sok i na kraju polako ulijte sirće. Pričekajte da hemijska reakcija prođe i vaša smjesa bude spremna za upotrebu. Sada četkom ili spužvom utrljajte smjesu u pukotine između pločica i vidjet ćete kako će pukotine pobijeliti pred vašim očima, a pločice dobiti svjež i obnovljen izgled.

Ovo sredstvo će vrlo učinkovito ukloniti i kamenac sa elemenata u kupatilu, kao i ružne žute mrlje koje se mogu pojaviti na kadi, recimo.

Isprobajte, dom će vam zablistati, a u kuću nećete unijeti teške hemikalije. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh