Svaštara

Velika mapa za sve koji putuju: U ovih 7 gradova će biti teško ukrcati se na let

Svi oni koji tokom narednih sedmica imaju zakazane letove iz Beograda, moraju da dobro pripreme svoje živce, budući da je Beograd jedna od sedam kritičnih tačaka u Evropi koja će se suočiti sa preopterećenjem, koje će dodatno zakomplikovati već haotičnu situaciju u kojoj avioni sa pista polijeću nakon višesatnih kašnjenja.

AERODROM - SHUTTERSTOCK

Naime, Evropska organizacija za bezbjednost vazdušnog saobraćaja upozorila je na moguće probleme u sedam ključnih centara za kontrolu letova tokom jula.

Aerodromi koji će biti preopterećeni su oni u Beogradu, Zagrebu, Varšavi, Atini, Remsu, Nikoziji i Budimpešti.

Preciznije, u grčkoj Atini i francuskom Remsu velika opterećenja se očekuju svih dana tokom sljedeće dvije sedmice.

U glavnom gradu Mađarske, svi koji budu putovali četvrtkom, petkom ili subotom, moraju da se pripreme za višesatna čekanja.

Zatim, građani Poljske takođe moraju da imaju strpljenja, jer će centar za kontrolu letova u Varšavi biti preopterećen tokom petka, subote i nedelje.

Kada je riječ o Beogradu i Zagrebu velika opterećenja se očekuju u subotu 8. jula, kao i 15. jula.
Kako je došlo do ovoga?

Pored ovih sedam najkritičnijih tačaka, očekuje se da će letovi kasniti i u ostalim evropskim gradovima. prenosi n1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh