Svaštara

Mladi Mjesec u Blizancima najviše blagodati donijet će za ova tri znaka

Takav će planetarni obrazac u idućim danima donijeti najviše blagodati Vagama, Ovnovima i Lavovima

Mladi Mjesec u Blizancima formirat će se u noći sa subote na nedjelju, a njegov vrhunac dogodit će se 18. juna u 6 sati i 39 minuta ujutro. Mlađak se javlja kada se Sunce i Mjesec nađu na istom stepenu ekliptike.

Nova poznanstva

Astrologija smatra ovu vrstu lunacije trenutkom zametaka i novih početaka. To je kozmička prekretnica, oproštaj s jednim ciklusom i susret s idućim. Mladi Mjesec u mentalnim Blizancima želi da posadimo određenu vrstu sjemena – misao ili ideju, na čijem ćete ostvarenju raditi do sredine decembra.

Spoj Sunca i Mjeseca u Blizancima kao najdruštvenijem znaku poticat će vas na neumjerenu pričljivost i radoznalost. Da biste izbjegli štetne posljedice takvog ponašanja, pažljivo slušajte i odgovarajte trezveno, bez glumatanja i podizanja tona. Svi bi trebali dati jedni drugima prostora za izražavanjem i odoljeti porivu za postavljanjem intimnih pitanja i nasilnim uvjeravanjem. U subotu i nedjelju, a donekle i u ponedjeljak, imat ćete prilika za susret sa starim prijateljima i bivšim kolegama, kao i za stjecanje novih poznanstava.

Ovaj mladi Mjesec naći će se u kvadratu, to jest u uglu od 90 stepeni s Neptunom. Taj planetarni međuodnos ukazuje na povećanu mogućnost zabluda i lakovjernosti. Bit će vam teško razlučiti istinite poruke intuicije od nerealnog optimizma ili pesimizma. Obraćajte pažnju na svoj unutrašnji kompas jer između intuicije i emocija postoji fina razlika, koju je treningom moguće prepoznati.
Planetarni obrazac

Mlađak pretkraj treće dekade Blizanaca najjače će utjecati rođene između 14. i 22. juna, septembra, decembra i marta. Sva navedena upozorenja odnose se ponajviše na te četiri skupine, a u nešto manjoj mjeri i na ostatak Zodijaka. Budući da je i Merkur u Blizancima, energije ovog znaka bit će u vrijeme mlađaka osobito jake. Takav će planetarni obrazac u idućim danima donijeti najviše blagodati Vagama, Ovnovima i Lavovima. Među povlaštene znakove uvrstili bismo i Vodolije, kad ih ne bi ometala opozicija Venere i Marsa u njima nasuprotnom znaku Lava. prenosi avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh