Svaštara

Kuhinjski dijelovi su vam zamašćeni? Ovo je veoma efikasan metod čišćenja!

Kuhinjski dijelovi su vam zamašćeni? Ništa strašno, tako je u mnogim kuhinjama gdje se redovno kuha. Ovo je veoma efikasan metod čišćenja, a i vrlo brzo se sve odradi.

Čišćenje - screenshot/youtube

Jedna žena na Tik Toku je otkrila kako da kuhinjski dijelovi ponovo zasijaju. Čvrste naslage masnoće će nestati očas posla, a potrebno vam je sljedeće:

alkoholno sirće
voda
tečnost za pranje posuđa
eterično ulje
krpa od mikrovlakana

Ova žena objašnjava:

“Jednostavno pomiješajte jednu šoljice vode i jednu šoljice alkoholnog sirćeta u staklenoj posudi, a zatim dodajte malo sredstva za pranje posuđa i nekoliko kapi eteričnog ulja i umočite krpu pa sa njom obrišite ormariće od vrha do dna, kako biste uklonili svu nakupljenu masnoću“, piše svetplus.com.

Tečnost za pranje posuđa uklanja masnoću, sirće spriječava nove mrlje na površinama i očas posla sve bude čisto, a video klip pogledajte OVDJE.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh