Svaštara

UČITELJICE IZ PAKLA NATJERALE DJEČAKA S POSEBNIM POTREBAMA DA POJEDE VLASTITU BLJUVOTINU

Četiri zaposlenika jedne osnovne škole u američkoj saveznoj državi Indiani te zdravstvena radnica optuženi su prekršajnim nalogom zbog šokantnog slučaja u koji je bio umiješan učenik s posebnim potrebama (7).

Policija - Ilustracija / Turnto23.com

Prema snimku koju je policija dobila na uvid, dječaka su natjerale da vlastitu bljuvotinu pojede kašikom.

Sara Seymour (27), Debra Kanipe (63), Julie Taylor (48), Kristen Mitchell (38) i Megan King (24) optužene su, kako javlja NBC, jer su propustili prijaviti slučaj, objavila je policija Brownsburga u srijedu na Facebooku.

Osim toga Seymour i Kanipe su također optuženi za krivično djelo zanemarivanja osobe s posebnim potrebama, rekla je policija.

Optužbe proizlaze iz incidenta koji se dogodio u februaru u osnovnoj školi Brown u Brownsburgu, smještenom 32 kilometra sjeverozapadno od Indianapolisa.

Vlasti su saopćile da video prikazuje učenika s posebnim potrebama kako sjedi za stolom u kantini. Jeo je svoj ručak te je u jednom trenutku ustao i činilo se da se guši zbog hrane. Taylor, učiteljica životnih vještina, došla je do njega i rekla mu da sjedne, navodi policija u izvještaju. prenosi hayat

Seymour je navodno rekla djetetu da će ako povrati hranu, morati pojesti sve što je povratio. Taylor je potom dječaku dala zdjelu.

Policija navodi da je dijete povratilo u zdjelu, ali i na sto. Kanipe je navodno pružila dječaku kašiku. Dijete je bio prisiljeno uz pomoć kašike pojesti bljuvotinu, a zatim očistiti sto papirnatim ručnicima, navodi policija.

učiteljice – twitter

– I Seymour i Kanipe stajali su svaka bočno od djeteta dok je ono jelo vlastitu bljuvotinu. Mitchell i King su bile prisutne i svjedočile incidentu, navodi policija.

Policija Brownsburga je o incidentu obaviještena 12. aprila ubrzo nakon što je škola obaviještena o tome. Tužiteljstvo okruga Hendricks u utorak je podignulo optužnicu.

U zatvorskim dokumentima stoji da su Seymour i Kanipe uhapšene u srijedu i puštene isti dan.

Direktor škole Jim Snapp je u saopćenju za javnost od 17. aprila rekao da je duboko ožalošćen postupcima zaposlenika njegove škole.

Seymour i Kanipe su već dobili otkaz, a svi zaposlenici škole koji su učestvovali u incidentu bit će vjerovatno otpušteni kada se školski odbor sastane idućeg mjeseca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh