Svaštara

Podsjećanje na jednu od najdirljivih priča: Brat spasio malenu sestru od psa, a sve to ima veze sa WBC

WBC je objavio da će maleni Bridger iz Wyominga postati počasni svjetski prvak

Bridger Walker - twitter

Prije tri godine tada šestogodišnji heroj Bridger Walker dobio je počasni pojas svjetskog prvaka od Svjetskog bokserskog vijeća, jer ono što je uradio dječak Bridger, vrijedno je hvale.

Počasni pojas dječak je dobio jer je spasio mlađu sestru od razjarenog psa, koji mu je nanio teške povrede lica i glave, nakon čega je Bridger dobio 90 šavova.

Sinoć je pojas u Bridgerweight kategoriji WBC osvojio Poljak Lukasz Rozanski, koji je nokautom u prvoj rundi pobijedio Hrvata Alena Babića.

Heroju Bridgeru se tada naklonio cijeli svijet, a WBC je objavio da će maleni Bridger iz Wyominga postati počasni svjetski prvak zbog svoje hrabrosti koja “predstavlja najbolje vrijednosti čovječanstva”.

Počast dječaku odali su i mnogi drugi slavni, među kojima i Chris Pratt, također poznat po ulogama u filmovima iz Marvelova svemira.

On je dječaka nazvao istinskim herojem.

– Ovaj mladi čovjek primjer je hrabrosti, učinivši nezamislivo da zaštiti nekoga koga voli. Kakva nadahnjujuća priča – rekao je Pratt. prenosi avaz


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh