Svaštara

Mnogi vjeruju da je ovo najteži grijeh koji možemo počiniti: Nikad to ne biste rekli, a zbog njega slijedi najsurovija kazna- nije ubistvo

Prema mišljenju ljudi nateži grijeh koji čovjek može da uradi je ubistvo, a sa tim se slažu i brojni zakonu.

Međutim, prema Starom zavetu, postoje mnogo teže stvari za koje svako od nas može da odgovara. Kako piše u Bibliji, Bog kažnjava ubicu i lopova za grijehe do četvrtog koljena.

Žena koja vara muža – slijediti požudu, jer joj je požuda važnija od ljubavi. Stari zavet kaže da je požuda i neumjerenost žene opasnija od ubistva. Nasljednici bludnice su prokleti do 10 koljena.

Ako nije ubistvo, šta je onda najveći grijeh?

O tome najbolje svjedoči priča o ženi kralja Davida. Naime, Mihala je prebacila svom mužu kada je igrao od radosti „pred Gospodom“ i ponašao se, kako joj se činilo, neprilično za kralja. Doživjela je osjećaj superiornosti i prezira prema svom mužu – i kažnjena je tako što je postala jalova.

Ispostavlja se da se za ubistvo potomci kažnjavaju do četvrtog koljena, za preljubu – do desetog koljena, a prezir i osjećaj superiornosti dovode do toga da djeca jednostavno prestaju da se rađaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh