Svaštara

NA SASTANKU PUTIN NERVOZNO DRMAO NOGE: Dr Đokić otkriva šta to znači – ovo su GLAVNI SIMPTOMI

Predsjednik Rusije, Vladimir Putin je, od kako je počeo rat u Ukrajni, glavna tema svih svjetskih medija. Pomno se prati svaki njegov korak, govor, ali i ponašanje.

Nedavno se u Moskvi sastao sa liderom Belorusije, Aleksandrom Lukašenkom, a prilikom tog sastanka brojni mediji i zvaničnici iz Ukrajne primjetil su nervozno drmanje nogu lidera Rusije.

Savetnik Ministarstva unutrašnjih poslova Ukrajne na svojim društvenim mrežama podelio je snimak Putinovih nogu koje on pomjera dok sjedi i priča sa Lukašenkom. Putinovo zdravstveno stanje, više puta se dovodilo u pitanje, a sada stručnjaci predviđaju da je u pitanju sindrom nemirnih nogu. Šta to zapravo znači i koji su simptomi, gostojući na Prvoj, objasnila je dr neurolog Gorica Đokić.

“Ono što je važno da sindrom nemirnih nogu zaista postoji i to je jedno neprijatno stanje koje ima veze sa dopanimom. Vrlo je interesantno je da je posljednja kap pred javljanje, nedostatak gvožđa koji je bitan za proizvodnju dopamina”, objasnila je dr Đokić i dodala da ovaj sindrom nije bolan, ali je po sredi neka vrsta neizdrža.

Kako je rekla, naročito se javlja užasna neprijatnost u nogama kada osoba leži, što ne mora da znači da ga i sam Putin ima. Ostaje da se pitamo da li je lider Rusije bio samo nestrpljiv.

“Sindrom nemirnih nogu se dosta jednostavno liječi sa dopaminskim dozama koje se inače daju kod nekih pacijenata koji boluju od Parkinsonove bolesti”, objasnila je doktorka i dodala da ona može da bude posledica nekih drugih bolesti kao što je šećer na primjer, ili prilikom ekstremnog umora, prenosi Mondo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh