Svaštara

DJEČAK ZAGRLIO OCA, A ONDA SE SAMO SRUŠIO I UMRO! OČAJNI ČOVJEK NE MOŽE SEBI DA DOĐE: PRIJE SMRTI MU REKAO SAMO JEDNO

Skrhani otac ispričao je kako je njegov šesnaestogodišnji sin umro nakon što se iznenada srušio u crkvenom toaletu uslijed krvarenja u mozgu nakon što se žalio da se osjeća loše.

Ljutnja - Depo.ba

Calvin Middleton (16) preminuo je u nedjelju samo nekoliko sati nakon što se iznenada srušio u crkvi Trinity u Cheadleu, u Stockport, nakon što je rekao da ima glavobolju i da mu je muka.

Njegov ožalošćeni otac Andrew govorio je o tragediji, rekavši „jednog minuta je moj sin bio tamo, a sljedećeg je iznenada otišao“ dok je odavao počast svom „bistrom i pažljivom dječaku“.

Prošlog vikenda, Calvin je kao i obično prisustvovao večernjoj crkvenoj službi sa svojim ocem, majkom Jenny i dvije mlađe sestre Suzi i Betan.

Porodica, koja živi u Alsageru u Češiru, prisustvovala je u službi kada se Calvin požalio na glavobolju oko 19.30 i otišao u toalet nakon što mu je pozlilo.

S obzirom na to da se dječak nije vraćao, njegov zabrinuti otac, koji je samo nekoliko trenutaka ranije zagrlio Calvina, našao ga je kako leži na podu licem nadole, onesviješćenog u kabini.

Ono što je Calvin mislio da je samo migrena, bilo je intrakranijalno krvarenje – mala vena na potiljku koja mu je pukla.

Tinejdžer nikada više nije došao svijesti nakon što se onesvijestio u kupatilu, uprkos očajničkim naporima ljekara da ga ožive.

“Inteligentni” dječak, koji je studirao matematiku i informatiku, proglašen je mrtvim nešto poslije dva sata ujutro 14. februara.

Govoreći o svom gubitku, Calvinov otac Middleton rekao je za Manchester Evening News: “Jednog trenutka moj sin je bio tamo, a sljedećeg je iznenada otišao”.

Zagrlio me je poslije službe i rekao da mora u toalet jer ga boli glava i jer mu je muka – kazao je skrhani otac.

To je bio posljednji put da sam ikada uspio da razgovaram sa svojim sinom ili da ga ponovo vidim pri svijesti – dodao je.

Moja žena je otišla da vidi da li je dobro i nije čula ikakvu povratnu reakciju. Ušao sam i vidio ga kako leži licem nadole na podu kabine. Hitna pomoć i policija su došli za nekoliko minuta i bili su tako saosjećajni i nevjerovatni prema svima nama – rekao je.

Calvin je hitno prebačen u Kraljevsku bolnicu Salford na liječenje, ali njegov krvni pritisak je pao suviše nisko da bi ljekari mogli da ga operišu, dok je svaka operacija potencijalno mogla da dovede do toga da Calvin ostane invalid, prenosi Daily Mail.

Middleton je nastavio: “Medicinske sestre su učinile sve što su mogle, ali jednostavno nije bilo suđeno. Bilo mu je vrIJeme da ode. Nakon što su nam rekli da bi mogao da završi sa invaliditetom, samo sam ih molio da urade sve što mogu”, rekao je.

Sjedili su sa nama satima i samo plakali dok smo se molili za njega. Svaka interakcija koju smo imali sa policijom i bolničarima bila je tako saosjećajna i ljudska i to ću pamtiti zauvijek. Ovo se moglo dogoditi bilo kome u bilo koje vrijeme i samo pokazuje koliko je dragocjen svaki trenutak sa vašim voljenima. Ne možemo da shvatimo da on više nije ovdje sa nama – rekao je otac preminulog šesnaestogodišnjaka. prneosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh