Svaštara

OBAVEZNO OVAJ PREDMET STAVITE U DŽEP I STALNO GA NOSITE: Mnogi vjeruju da će vas to štititi od nesreće

Većina ljudi je manje ili više sujevjerna, i mnogi imaju svoje sretne amajlije od kojih se ne odvajaju. To može da bude bilo šta, od ogrlice do novčića koji donosi sreću. A već vijekovima se pozitivna svojstva pripisuju raznim kristalima.

Ametist je jedan od najpoznatijih minerala, a od davnina je poznat kao kristal koji ima moćna ljekovita svojstva.

Prirodno sredstvo za smirenje: Ametist ima moć da oslobodi od stresa, smiri razdražljivost, bes, da otera strah i anksioznost I spreči nagle promene raspoloženja.

Povećava koncentraciju i trezvenost: ametist stimuliše um, pomaže nam da se fokusiramo na svoje zadatke, na učenje, ali kada nam je to potrebno, deluje umirujuće.

Pomaže kod nesanice: Sa ametistom ispod jastuka možete računati da ćete brže utonuti u san i da će on biti čvest I dug, kako biste okrepili telo i duh. Ametist nam pomaže da se bolje povežemo sa nesvesnim, sa svojim snovima.

Najpopularniji način je nošenje nakita od ametista- privjesci, prstenje, narukvice. Svima onima koji je neophodna smirenostu dijalogu, bilo da su u pitanju poslovni pregovori ili politički, mogu da nose amtist kako bi im olakšao vođenje debata, darovao smirenost. Ametist može pomoći i svima koji se bave ulaganjima da razumnije raspolažu novcem i da trezveno donose odluke jer je ovaj dragi kamen simbol sreće i prosperiteta. Osim toga, tamnije kamenje ametista se koristi kao talisman za kreativnu umjetnost- nose ga umjetnici, pronalazači, slikari… . Sa ametistom se može meditirati, jer smiruje um i oslobađa od stresa, a možete da držati i na stolu u kancelariji ili kod kuće kao dekoracijui simbol prosperiteta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh