Svaštara

U 2023. STIŽU 4 PAKLENA RETOGRADNA MERKURA: Problemi će se najviše manifestovati kroz novac, jedna stvar BIĆE KLJUČNA

Retrogradni Merkur 2023. godine doneće velike probleme sa novcem i doneće potpuno novu energiju, koju će mnogi teško podnjeti.

Retrogradni Merkur se smatra jednim od najozloglašenijih astroloških događaja. Njegov učinak nosi sa sobom posebnu energiju, dok mnogi danas nisu baš oni sami. Tokom ovog astrološkog događaja najčešće se dešavaju svađe, poteškoće u svim sferama, kao i povratak u prošlost.

U 2023. godini imaćemo čak 4 retrogradna Merkura, što nikoga neće štedeti.

“Retrogradni Merkur će uglavnom biti u zemljanim znakovima 2023. Ova godina će biti prilika za sve, a posebno za zemaljske znakove, da uspore i preispitaju svoje navike i planove”, piše Mondo.

Januar

Prvi ovogodišnji retrogradni Merkur daće vam osećaj „već viđenog“, a to je zato što zapravo počinje 29. decembra 2022.

Prvih nekoliko sedmica u godini Merkur će ići retrogradno u znaku Jarca, što će trajati do 18. januara 2023. Kada Merkur krene retrogradno u ovom znaku, možete očekivati ​​velike revizije, preispitivanje ciljeva i očekivanja za novi godine, kao i čemu posvećujete najviše vremena i pažnje.

“Dok počinjemo godinu sa retrogradnim Merkurom u Jarcu, možda ćete se osećati napeto i pomalo ‘sagoreno'”, kaže Kedvel. “Ovo je dobar trenutak da budete realni u pogledu toga kakva očekivanja imate od sebe i drugih.”

april

Očekuje se da će drugi retrogradni Merkur ove godine uzdrmati stvari kada dođe proljeće. Od 21. aprila do 14. maja 2023. Merkur će se retrogradirati u Biku, naglašavajući sve stvari vezane za lične vrednosti i finansije.

“Vaš osjećaj stabilnosti će biti testiran, što se može manifestirati kroz finansije, imovinu ili u vašim intimnim odnosima”, objašnjava Kedwell. “Konflikti s drugima mogući su zbog različitog razumijevanja životnih stavova, a granice tolerancije će biti testirane.”

Dobra vijest je da ova retrogradnost donosi i priliku za neke važne razgovore. Iako tema novca može biti neugodna, to je prilika da razmotrite svoju trenutnu situaciju i odlučite šta ne funkcionira. Takođe je odlično vrijeme da se fokusirate na uštedu novca.

“Da biste se pripremili za ovaj aspekt, bilo bi mudro izgraditi mali fond za hitne slučajeve. Budite oprezni s impulsnim kupovinama, jer ćete možda požaliti zbog toga u budućnosti”, savjetuje Kedwell.

august

Ako ste se nadali da ćete provesti bezbrižno ljeto, razočarat ćete se. Doći će do velikih prekida u komunikaciji i manjih drama tokom avgusta kada će se Merkur po treći put kretati retrogradno.

Merkur će 23. avgusta pomešati stvari u znaku Device i tu će ostati do 15. septembra 2023. Ovaj retrogradni Merkur biće najizazovniji u godini. Za to vrijeme možete očekivati ​​sve klasične simptome tipične za ovaj neratnički aspekt, posebno probleme u komunikaciji, propuštene rokove, neočekivana kašnjenja i opće neugodnosti.

“Tokom ove retrogradnosti možete se osjećati neorganizirano, kao ‘muva bez glave’. Međutim, imat ćete priliku da otkrijete neka nova, praktična rješenja kroz prepreke. Djevica je praktičan znak, vide probleme i logično dolaze do rješenja Ovo će vam pomoći da pronađete način da se snađete u haosu”, objašnjava Cadwell.

I konačno, baš na vrijeme da se proslavi kraj godine, posljednji ovogodišnji retrogradni Merkur počinje u Jarcu 13. decembra 2023. i završava se 1. januara 2024. u Strijelcu. Kada se retrogradni Merkur pojavi oko sezone praznika, možete očekivati ​​neke probleme s planovima putovanja i organizacijom proslava.
decembar

“Strijelac vlada putovanjima, tako da retrogradni Merkur u ovom znaku neće biti ljubazni prema planovima putovanja. Bilo bi mudro napraviti rezervne planove u slučaju da stvari krenu po zlu”, upozorava Kedwell. To znači da napravite kopije karata i rezervacija, još jednom provjerite datume prije rezerviranja letova i dvaput razmislite prije nego što u posljednjem trenutku napravite izmjene u utvrđenim planovima.

Ovaj retrogradni Merkur će takođe podsjećati na teme iz prvog ovogodišnjeg retrogradnog Merkura, dajući vam priliku da razmislite koliko ste daleko stigli i kuda idete dalje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh