Svaštara

BH. GRAĐANIN NEPRIJATNO IZNENAĐEN CIJENOM PEČENOG FILEA: “OVO JE PREŠLO SVAKU GRANICU”

Osim mnogih cijena namirnice koje su se povećale u Bosni i Hercegovini, jednog građanina iznenadila je i cijena pečenog pilećeg filea, koja u pojedinim marketima iznosi nevjerovatnih 22 KM po kilogramu.

“Čini mi se da nijedno meso nije poskupjelo kao pileće. Dugo nisam kupovao pečenu piletinu, pa sam prije par dana ostao bez teksta, kada sam za 140 grama filea morao da platim preko tri KM. Svojim očima nisam mogao da vjerujem kada sam vidio da kilogram košta 21,99. Ovo je, zaista, prešlo svaku granicu. Početkom godine, odnosno prije ove krize, kilogram je bio oko 14 KM”, rekao je Nemanja K. iz Banjaluke.stiče da ga je neprijatno iznenadila i cijena salate od svježeg kupusa, piše Srpskainfo.“Kilogram košta skoro četiri KM, dok kilogram ovog povrća u marketu može da se kupi po cijeni od oko 60 feninga”, naveo je on.

Podsjetimo, kilogram svježeg pilećeg filea u marketima košta oko 12 maraka, dok cijena kilograma svježeg svinjskog vrata iznosi 9,5, a svinjskog buta 11 KM.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh