Svaštara

Borba sa zatvorom: Stručnjak savjetuje kako najpravilnije otići na WC

Ako se borite sa zatvorom, trebate isprobati nove tehnike koje bi vam mogle pomoći da se opustite.

Ići obaviti broj dva normalna je pojava za sve, ali jedan je stručnjak upozorio da ste možda krivo kakali.

Govoreći na TikToku, fizioterapeutkinja George rekla je da ako se borite sa zatvorom, trebate isprobati nove tehnike koje bi vam mogle pomoći da se opustite. NHS kaže da je zatvor čest i da pogađa ljude svih dobnih skupina, a promjena načina života i prehrane često liječi ovu bolest.

Fizioterapeutkinja George objasnio je da postoje stvari koje možete učiniti dok ste zapravo na WC-u, a koje mogu pomoći.

Otkriće

Čučnite, dignite noge gore, nagnite se naprijed, opustite se i dišite. Izbjegavajte naprezanje. Objavljujući za wellness brend Bien Aus, George je objasnio da je prva stvar koju trebate učiniti promijeniti svoj položaj u WC-u.

Za to je rekla da morate ‘čučati’, demonstrirajući na videu kako trebate sjesti u WC.

Umjesto da se samo spustite, George je imala širom otvorene noge sa stopalima ravno na podu. Zatim je savila koljena kao da će zauzeti položaj čučnja, spuštajući se dolje.

Druga stvar koju trebate učiniti, rekla je, je staviti noge na WC stolicu, rolne ili toaletni papir. Baz Moffat, stručnjak za dno zdjelice i snagu jezgre, prethodno je rekao da su naša tijela dizajnirana za savršeno kakanje kada su nam koljena iznad kukova.

Odmah će vam biti lakše

Zatim je rekla da se trebaš nagnuti naprijed, prije nego što opustiš trbuh. Dodala je da tijekom tog vremena ne biste trebali naprezati trbušne mišiće. Zatim je rekla da biste trebali duboko disati iz trbuha i ‘ispuštati mukanje kao krava’.

Na kraju, rekla je da biste trebali izbjegavati spuštanje i naprezanje, prenosi klik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh