Svaštara

Šta naučnici kažu o formuli privlačnosti – Drage dame, zaboravite na malu crnu haljinicu

Teško je reći šta tačno privlači dvoje ljudi, jer mnogi faktori igraju ulogu. Ali šta naučnici kažu o formuli privlačnosti.

Sreća - Net.hr

Da li je ljepota zaista u oku posmatrača ili jednostavno postoje određene stvari koje sve muškarce privlači kod suprotnog pola. Muškarci imaju određene podsvjesne, instinktivne sklonosti, a istraživanja otkrivaju i koje su to.. 1. Slika “pješčanog sata”. Žene misle da muškarci vole jako mršave djevojke, ali u stvari su proporcije vrlo važne.
Muškarca privlači figura koja sugeriše dobru reproduktivnu funkciju žene.
2. Fizička simetrija. U drevnom Egiptu fizička se simetrija smatrala obilježjem idealne ljepote. Muškarce često motiviše instinktivni nagon za razmnožavanjem. Lice koje se često čini simetričnijim privlači ih više;
3. Prekrasna duga kosa. 2003. godine, u jednoj studiji, istraživači su ispitali učinak šest različitih frizura, a dugu i srednje dugu su muški sudionici smatrali najprivlačnijom i najzdravijeg izgleda.
4. Crvena; Zaboravite malu crnu haljinu! Ako želite privući muškarca odaberite crvenu. Prema jednom istraživanju pokazalo se da muškarci mnogo češće biraju ženu u crvenoj boji nego bilo kojoj drugoj.
5. Feromoni; Kada se priča o “hemiji” misli se na miris.Naš se miris može mijenjati na osnovu raspoloženja i drugih bioloških promjena. Miris ženskih suza, na primjer, smanjuje uzbuđenje muškarca i nivo testosterona. Miris je prirodni afrodizijak. Isti miris ne privlači svakog muškarca.
6. Oči; Muškarci ne mogu odoljeti lijepim očima.

Naročito oči koje su oblika “badema”, ali je i boja važna, svijetle oči naročito privlače muškarce.
7. Ton glasa; Prema istraživanju, muškarci smatraju žene sa visokim tonom glasa privlačnije, dok žene imaju potrebu da smanje glas i sporije govore kako bi zavele muškarca,piše Infpult

8. Pune usne; Prema istraživanju, usne su muškarcima najatraktivniji dio tijela. Interesantno je da je istraživanje pokazalo da je pogled muškarca na ženine usne sa crvenim ružem u prosjeku trajao 7 sekundi, dok je na očima i kosi trajao 1 sekundu pa čak i manje. Inače, crveni ruž povećava atraktivnost čak i tankih usana do 40%.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh