Svaštara

Još se ne zna ko je ubica: Sve više pitanja o misterioznom, brutalnom ubistvu 4 studenata u SAD-u

Policija u američkom Idahou, u mjestu Moscow, i dalje nema više podataka o misterioznim okolnostima brutalnih ubistava četvoro studenata Univerziteta Idaho koja su se dogodila prije više od tri sedmice.

studenti - People

Dužnosnici su rekli da nemaju osumnjičenih niti oružje kojim je počinjeno ubistvo i upozorili gradić od 25.000 stanovnika da bude “na oprezu”.

Žrtve — Ethan Chapin (20), Madison Mogen (21), Xana Kernodle (20) i Kaylee Goncalves (21) — pronađeni su izbodeni na smrt 13. novembra.

Mogen, Kernodle i Goncalves živjele su s još dvije studentice u kući sa šest spavaćih soba izvan kampusa na adresi 1122 King Road u blizini bratstva. Chapin, koji je izlazio s Xanom, ostao je prespavati.

Dvije cimerice koje su preživjele napad vratile su se kući iz noćnog izlaska prije ubijenih prijatelja, oko 1 sat ujutro. Četiri žrtve su izbodene na smrt nožem s fiksnom oštricom između 3 i 4 sata ujutro i pronađeni su na drugom i trećem spratu kuće, prema policiji. Cimerice su spavale na prvom spratu.

Preživjele cimerice ujutro su pozvali prijatelje u kuću jer su vjerovali da se jedna od žrtava s drugog kata onesvijestila. Poziv hitnoj pomoći upućen je s telefona jednog od preživjelih cimera u 11:58 prijepodne sljedećeg dana, a prijavljena je osoba bez svijesti.

Svaka od žrtava imala je višestruke ubodne rane na torzu. prneosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh