Svaštara

Uprkos grijanju, soba vam je i dalje hladna? Ako na ovo mjesto postavite aluminijumsku foliju, riješićete problem!

Uveliko je počela sezona grijanja i ljudi se polako pripremaju za zimu.

Ako niste zadovoljni radom svog grijanja, postoje trikovi kojima maksimalno i što duže možete zadržati toplotu u prostorijama. Možda zahtevaju mnogo truda, ali je svakako povoljnije.
Aluminijumska folija

Na zadnju stranu radijatora stavite aluminijumsku foliju kako ne biste gubili toplotu. Na taj način preusmerićete topli vazduh ka centru vaše sobe.

Ćebad i tepisi

Ćebad i tepisi sprečavaju sakupljanje hladnog vazduha u prostoriji. Ako vam izolacija poda nije dobra, čak 10 odsto toplog vazduha može da se apsorbuje u hladni pod. Tepisi su odlični izolatori, a oni će vam takođe zagrejati i stopala.

Zavjese

Ujutro otvorite zavese širom i pustite u sobu jutarnju svetlost. Pre spavanja navucite zavese na svim prozorima. U većini domova, grejanje je noću slabije ili ga gotovo i nema, a zavese će sprečiti da topli vazduh izlazi kroz prozore vaših soba. Zavese koje koristite zimi treba da budu što deblje, jer ćete tako duže zadržati toplotu.

Dekorišite zidove

Postavljanje ogledala, fotografija i slika na zidove sprečiće gubitak toplote. Čak i deblji poster može napraviti dodatni sloj izolacije, što povećava temperaturu u stanu i tako sprečava hladne zidove da “upijaju” topli vazduh.

Savetuje se takođe i da ne zagrevate hodnik i prostorije koje ne koristite. Tako ćete sprečiti nepotreban gubitak toplote i održati sobu toplom, navodi City Magazine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh