Svaštara

NAJLJEPŠA ARAPSKA PRINCEZA RUŠI SVA PRAVILA: Odbija nositi hidžab, A EVO KO JE NJEN MUŽ

Amira je najljepša arapska princeza koja ne poštuje stroga pravia, već živi život po svojim principima.

Amira el Tavel - Novi

Amira el Tavel (38), poznata kao žena čvrste volje, jedna je od najljepših i najslobodnijih žena iz arapskog svijeta. Prava je rekla “ne” abaji tradicionalnoj ženskoj haljini u Saudijskoj Arabiji. Dio dinastije te zemlje postala je udajom, a iako se razvela od saudijskog princa El Valida Bin Talala, tamošnja javnost je i dalje smatra princom.

Princeza potiče iz srednje klase u Saudijskoj Arabiji , a odrasla je sa majkom, bakom i dekom. Ali, u osamneaestoj godini joj se život mijenja iz korijena, kada upoznaje saudijskog princa El Valida Bin Talala.

Njihov sudbonosni susred desio se tokom intervjua za školske novine koji je upravo Amira radila. Da su se kockice poklopile pokazivalo je i njeno ime, jer na arapskom znači baš “princeza”.

Vjenčali su se 2008. godine, a njihova bračna idlila trajala je svega pet godina. Mada u javnosti nikada nisu saopšteni pravi razlozi kraha njihove veze, u javnosti su šuškalo da je povod za rastanak bila činjenica da princ nije želio djecu sa Amirom. Bio je, čak, 28 godina stariji od nje, iza sebe je već imao dva braka i potomstvo.

Na mjestu princeze je bila kratko, ali je uspjela da pokaže nevjerovatnu snagu žene. Prkosila je stereotopima i zastarelim shvatanjima u Saudijskoj Arabiji. Iako njen stil nama djeluje prilično smireno i konzervativno, u arapskom svijetu je njen način oblačenja napravio revoluciju. Naime, za njih je to bilo nešto sasvim novo i više nego slobodno za stroga pravila koje važe i toj zemlji. prneosi “Novi“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh