Svaštara

Sve što učinite dobićete nazad – Bilo to kazna ili nagrada: 3 glavna zakona Univerzuma

Naš Univerzum ne postoji tek tako. Njega održavaju pravila i zakoni. Postoje zakoni razmjene Univerzuma koji uključuju pravila za postojanje svih živih bića

zena - Novi

Osoba koja nauči da razumije ta pravila biće u stanju da stvori nešto za dobrobit sebe i cijelog čovječanstva. Razumijevajući zakone Univerzuma proširićete svoje vidike i mogućnost za obilje. Ne smijete da zaboravite da je novac samo sredstvo razmjene.

Sredstvo koje odražava vrijednost određenih stvari i usluga. Tamo gdje ljude zanima vaša aktivnost, proizvod ili usluga – tamo postoji obilje. Onoliko koliko nam dolazi, isto toliko mora i da ode od nas. Univerzum uvijek ima potrebu za ravnotežom.

Obilje u životu je rezultat misli i uvjerenja. Svako od nas, ukoliko želi obilje, mora da shvati da su mu, osim uma, energije i sposobnosti, na raspolaganju još mnoge stvari. Postoje tri glavna zakona u Univerzumu koja baš uvijek funkcionišu:

1. Zakon razmjene: ako te neko natjera da sa njim hodaš milju, a ti hodaj dvije milje. Ako nekome učinite neku uslugu, neko dobro djelo – vratiće vam se. Ali nemojte da se zalijećete, jer se isto dešava i u suprotnom smjeru. Ukoliko nekome nanesete štetu, bol, ako neko okusi patnju zbog vas – takođe će da vam se vrati.

Da biste živjeli skladno morate zapamtiti ovaj zakon. Sve što učinite dobićete nazad – bilo da je kazna ili nagrada. 2. Zakon reciprociteta: glavni cilj života nije, ne smije i ne može da bude takmičenje sa drugima. Od stalnog takmičenja čovjek nema nikakvu korist.

Uvijek treba da težimo ka stvaranju nečega novog. Svaka osoba u Univerzumu je jedna jedinstvena kreativna individua. Mislite uvijek o stvaranju, osjećajte stvari oko sebe i uspjeh će doći. 3. Zakon razmjene koji kaže da morate da oslobodite svoj puni potencijal. Šta to znači?

Svaka osoba koja hoda ovim svijetom posjeduje velike, ogromne resurse koje katkad u potpunosti ignoriše. Posao čovjeka na ovom svijetu je da radi ono što ga inspiriše. Tek kada uspijete to, dobićete unutrašnju snagu koja vas pokreće i koja vas tjera da idete naprijed ka daljim postignućima koja mogu da budu neviđene visine.

Ne zaboravite da samo poznavanje zakona Univerzuma u teoriji ne znači ništa. Morate da ih poštujete. Da biste ih zaista razumjeli predlažemo vam da uraditi sledeću vježbu koja se zove „budućnost resursa“: Zamislite da je od danas prošlo deset godina. Vi ste postigli sve o čemu ste ikada maštali,piše Infpult

Razmislite kako vaš život izgleda sada, ko vas okružuje, šta radite, o čemu razmišljate. Sada se vratite u sadašnjost i sagledajte svoj život kao bogata i uspješna osoba. Preispitajte svoje postupke, svoje misli i okruženje. Obogatite svoj život i krenite ka boljoj budućnosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh