Svaštara

Muškarac treba samostalnu ženu a ne bespomoćnu djevojčicu – 2 tipa žena koje izbjegavaju

Žene najčešće, u odnosima sa partnerima, igraju dvije uloge. Jedna od njih je bespomoćna djevojka kojoj je neophodan muškarac pored nje, a druga je brižna majka koja želi da ima sve pod kontrolom.

Sretna žena - Savjetnikuspjeha.com

Ove dvije krajnosti ni u kom slučaju ne doprinose harmoničnim odnosima sa partnerom. Muškarac pored sebe želi da ima dobru partnerku koja će da ga voli i podržava, a ne zlu tetku koja sve želi da kontroliše ili djevojčicu. Naravno, ovo važi i u suprotnom pravcu.

I ženama su neophodni odrasli, zreli muškarci pored kojih će biti ravnopravne. Mamini sinovi nikako nisu poželjni. Ali današnja tema su ženske uloge u odnosima, odnosno dvije krajnosti koje one zauzimaju. Zapamtite da, ukoliko želite da izgradite kvalitetnu vezu i da vaš odnos sa partnerom bude zdrav i sretan, onda se morate riješiti svojih toksičnih uloga.

Prije ulaska u vezu, obe osobe bi trebale biti već dovoljno zrele i odrasle ličnosti. Ovo se podjednako odnosi i na muškarce i na žene. Nema potrebe da stalno čuvate svog partnera, to je odrasla osoba.

Naravno, to ne znači da partneri ne treba da pokazuju međusobnu ljubav i poštovanje, ali prije svega treba da se postave kao dvije zrele, odrasle i ravnopravne ličnosti koje se poštuju da bi odnos bio zdrav i uspješan. Važno je da budete iskreni, da ne glumite i ne izmišljate.

Nema potrebe da igrate igre sa partnerom – to neće unaprijediti vaš odnos. Dame, nemojte da se trudite po svaku cijenu da kontrolišete partnera i da upravljate njegovim životom. Budite iskrene, to ni vama ne bi prijalo. Partner je individua za sebe. Izgradite sa njim zdrav odnos na povjerenju, a ne na kontroli.

Takođe, djevojke koje u vezi glume bespomoćne djevojčice često mogu da budu veliki teret muškarcu. Ukoliko ste nesamostalni, niste u stanju da brinete za sebe, zavisite od muškarca i ponašate se zaista kao djevojčica – odrasli i zreli muškarac to neće trpiti.

Drage dame, ako ste u potrazi za muškarcem koji traži ženu da je voli, da bude njegov saputnik, onda morate da se riješite svoje unutrašnje majke koja sve želi da kontroliše. Ostavite ovu ulogu za budućnost kada dođe vrijeme da sa partnerom podižete svoju djecu

Muškarci pored sebe trebaju zrelu, samostalnu, samouvjerenu i ravnopravnu ženu. Opustite se i vjerujte svom izabraniku. Povjerenje je jedan od ključnih temelja za stvaranje kvalitetnog i zdravog odnosa koji će da bude sretan i dugovječan i koji će da ima budućnost. Uvijek se trudite da u vašem odnosu stvorite prijatnu i harmoničnu atmosferu u kojoj će oba partnera podjednako uživati,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh