Svaštara

Izbacite proste riječi oduzimaju vam ženstvenost: 8 stvari kod žena koje odbijaju muškarce

Bili ste u odnosu u kojem vam se činilo da sve dobro funkcioniše, a onda su uslijedili propušteni pozivi, poruke na koje nema odgovora i slično.

Žena - Hippopx.com

Pitate se šta se zaparvo desilo? Kada se nađete u ovakvoj situaciji, ostajete zbunjeni i ne znate šta se dešava. Međutim, nešto je kod druge strane narušilo vaš odnos, ili ste vi samo bili u ubjeđenju da je sve u redu. Predstavljamo vam osam ženskih radnji zbog koji su muškarci spremni da vas napuste.

1. Spremne ste da mjenjate svoj izgled – Koristite razne trikove kako biste promjenile način izgleda ili stil, ali nema potrebe. Lijepo da držite do sebe, ali bilo kakvo pretjerivanje da biste se nekome svidjele nije potrebno. Njegujte se i trudite se da ostanete prirodne.

Nema potrebe da pretjerujete u ni čemu. 2. Ne obraćate pažnju na izgled – Ovo je sada već druga krajnost. Svjedno vam je kako izgledate. Da li vam je kosa uredna, koža nježna itd za vas ne predstavlja puno. Muškarce ne privlači žena koja ne drži do sebe i ne poklanja sebi barem malo pažnje.

Djeca i obaveze su uredu, ali morate imati vremena za svoje potrebe. 3. Želja za kontrolom – Manipulacija nikome ne donosi sklad i mir. Oduzima vam energiju i smanjuje pozitivne emocije. Pokušaj da upravljate sa nekim, nije najbolje rješenje.

Potrebno je i lijepo da volite i poštujete sebe, ali pretjerivanje u tome, nije u redu. Potrebno je da cijenite jedno drugo, bez manipulacija i pokušaja iskazivanja moći. 4. Honični umor i potreba za krevetom – Žena koja zapostavlja sebe i svoje potrebe, kako bi postigla sve obaveze nailazi na umor, iscrpljenost i potrebu da lagne i spava.

Takve postajete neprivlačne i niste funkcionalne. Greška je ako mislite da ćete tako udovoljiti svima. Ne. Udovoljite prvo sebi, onda će vas i svi ostali cijeniti, a opet ćete sve postići. Tako i vašem muškarcu ostajete privlačne.

5. Manipulisanje emocjama – Pretjerano nametanje da želite brak, porodicu, djecu može da izazove kod druge strane samo kontraefekat. Naravno da je porebno da partner bude upućen u vaše želje i životne ciljeve, ali nametanje pod svaku cijenu da uradi nešto tad i tad samo vas udaljava od njega.

6. Ne glumite mu majku – Nema potrebe da ga vi prevaspitavate i brinete o njemu kao majka. Prvo, sada je odrastao, a drugo potreba da mjenjate nekoga nije najbolje rješenje. Ili partnera prihvatite kakav jeste ili prekinite odnos u kojem vam se nešto ne sviđa.

7. Imate želju za kontrolom ličnih granica – Lični prostor i lične granice su veoma važne za održavanje zdravog odnosa. Ako vi želite apsolutno da kontrolišete i vrijeme i druženje partnera, nailazite na otpor. Što imate veću želju da ga kontrolišete, on ima veću želju da se udalji od vas.

Poštovanje njegovih potreba, prijatelja, hobija, posla je neminovno za opstanak. Kao i obrnuto. 8. Trebale bi da budete iskrena podrška – Težnja da budete ravnopravni je u redu. Takođe, želja da pomognete u njegovim poslovima, savjetima, potrebama.

Kada imate mjeru u svojoj podršci ona je ispravna. Kada održavate granicu između brige i pretjerivanja kod partnera ćete naići na razumijevanje. Ukoliko pretjerujete, postićete samo kontraefekat,piše Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh