Svaštara

OTKRIVAMO TRIK KAKO DA OČISTITE TOSTER

Kada je u pitanju čišćenje malih kućanskih aparata, gotova svako ima svoje načine za održavanje čistoće, ali jedan aparat mnogi zaboravljaju.

Toster - Screenshot -

Uspravne tostere nezgodno je očistiti i zbog toga se rijetko čisti. Njegovo održavanje ne mora biti zahtjevno, a praćenjem ovih savjeta produžit ćete i njegovo trajanje.

Potrebna vam je mekana i nekorištena četkica za zube, spužvica, malo deterdženta za suđe i vlažna krpica, prenosi Vecernji.ba.

Prije svega, isključite toster iz struje. Podložak tostera izvadite i mrvice istresite u sudoper ili kantu za smeće. Deterdžentom i spužvicom sasvim nježno uklonite ostatak.

Podložak isperite i dobro osušite. Četkicom za zube polagano istrljajte unutrašnjost tostera, a mrvice uklanjajte u smjeru u kojem idu i žice. Obavezno pripazite da ih ne oštetite prejakim ribanjem. Vanjski dio tostera prebrišite vlažnom krpom i spreman je za ponovno korištenje. prenosi hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh