Svaštara

Ako ste u kontaktu poslije raskida – tu nisu čista posla: Očigledni pokazatelji da se bivši želi vratiti

Raskid nije jednostavan i uvijek na duši ostavlja tragove. Da li ste se nekad zapitali da li je bivšem partneru žao što ste raskinuli i da li želi da obnovite kontakt?

Prekid veze - Ilustracija/Kurir.rs

Ukoliko ste prekinuli toksičnu vezu ovo nije tekst za vas, ali ukoliko ste raskinuli vezu koja je bila iskrena i puna ljubavi u kojoj ste oboje uživali, a primjetite neke čudne signale, razmislite da li vas partner želi nazad. Da vam bude lakše – mi ćemo vam otkriti signale:

JOŠ JE SAM. Ukoliko vaš partner ne traži nikoga novog, moguće je da još misli o vama. Možda još uvijek nije spreman za novi odnos – možda njegova osjećanja prema vama još traju. POKUŠAVA DA ODRŽI KONTAKT SA VAMA.

Ukoliko vas se bivši partner ponekad sjeti, pa vam pošalje poruku ili vas pozove to je znak da on ne želi da vas izgubi potpuno i da želi održati kontakt sa vama. I dalje ima želju da razgovara sa vama i uživa u vašoj blizini. KAJE SE ZBOG GREŠAKA I RASKIDA.

Ukoliko nije imao priliku ili želju da se izvini kad je bilo potrebno – možda sada to želi učiniti. Ovakve stvari biste trebale primjetiti, ne samo kroz lijepe riječi koje vam upućuje, nego i kroz njegova djela. Ukoliko se otvoreno izvinjava on pokazuje da mu je žao i da želi da zajedno popravite stvari.

OBASIPA VAS PAŽNJOM. Neki gestovi, čak i nakon raskida, pokazuju da vas partner želi nazad: emotivne poruke, pokloni, lijepe riječi, pozivi na večeru i iznenađenja – sve su to znakovi da se želi vratiti. ODRŽAVA PRIJATELJSKU KOMUNIKACIJU.

Tokom razgovora fokusiran je na sadašnjost i budućnost, ne vraća se na loše stvari iz prošlosti i ne prebacuje vam za ono što se već desilo. Izgleda kao da sve loše želi da ostavi iza vas i da se posveti novom, još boljem odnosu među vama.

NE PRETVARA SE. Ukoliko primjetite da je promijenio svakodnevne navike, postao povučeniji, tiši, da čuva svoje emocije za sebe, izbjegava prijatelje i druženja – to je znak da tuguje. Ovakve stvari se lako primjete, ali ih neki doživljavaju kao igru ili pretvaranje, a ne nešto iskreno.

Nemojte pomišljati kako glumi žrtvu, možda mu je zaista teško. Samo probajte da se stavite u njegovu kožu – kako biste vi reagovali – pa onda donosite zaključke. Osjećanja između vas i bivšeg partnera ćete vi najbolje razumjeti. Važno je da ne žurite i ne donosite nagle zaključke.

Možda ste se oboje promijenili i nešto naučili iz svojih grešaka. Na kraju krajeva, jedini način da to saznate je iskren i otvoren odnos sa bivšim partnerom – tako ćete znati da li ste spremni da obnovite odnos. piše pult24


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh