Svaštara

NJENA ŽELJA NA SAMRTI RASPLAKALA CIJELI SVIJET! DJEVOJČICA OSTAVILA PISMO KAD JE SAZNALA DA NEĆE PREŽIVJETI

Djevojčica, Dana Paola Arsios Rejes (13) iz Meksika je bolovala od dijabetesa u djetinjstvu, a krajem decembra 2019. imala je jak recidiv, usljed čega joj je konstatovana moždana smrt.

djevojčica - Hayat

Ona je nakon toga nekoliko mjeseci bila hospitalizovana, a u bilnici je pretrpjela tri kardiorespiratorna zastoja. Shvativši da neće preživjeti Dana je riješila da napiše pismo kojim bi pokazala svetu svoju posljednju želju, a njena želja je u najmanju ruku bila herojska.

Naime, Dana je željela da svoje zdrave organe donira djeci koja imaju mogućnost da prežive i nastave svojim normalnim životom, a kada je 22. februara izgubila život, doktor je pročitao pred svima pismo koje je ostavila.

Kada moje tijelo bude ležalo u postelji, a ljekar utvrdi da moj mozak više ne radi, moj život će biti gotov. Kada se to desi, ne pokušavajte da uvedete vještački život u moje tijelo raznim aparatima i ne zovite ovo mojom samrtnom posteljom. Dozvolite mom elu da pomaže drugima u njihovom pokušaju da nastave da žive – napisala je, između ostalog, Dana Paola u pismu i dodala:

Dajte moje oči čovjeku koji nikad nije vidio izlazak sunca, lice djeteta ili pogled trudne žene. Dajte moje srce osobi čije srce samo izaziva bolne dane. Dajte moje bubrege onima koji zavise od mašina kako to ne bi više bio slučaj sa njima.
Ova djevojčica bila je zaista pravi heroj, a zahvaljujući njoj troje djece dobilo je mogućnost da živi. Troje djece dobilo je njenu jetru, rožnjaču i bubrege, navedeno je iz bolnice, prenosi Kalle Blue Radio. prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh