Svaštara

Pogrešni muškarci kojima se uvijek vraćate

​Htjela to da prizna ili ne, svaka žena ima neki tip muškarca koji joj djeluje privlačniji od drugih i često je to onaj kojeg nesvjesno traži i pronalazi.

Muškarac i žena - Blogspot.com

Upravo ovaj izbor može mnogo toga da kaže o toj osobi, o njenim skrivenim željama, nesigurnostima, možda čak i strahovima i traumama.

Možda čak i više nego što bi žena željela da zna.

Evo 4 tipa “pogrešnih” muškarca.

Narcis
On je uvijek u centru pažnje, uvijek govori glasnije od bilo koga i pokušava da šarmira svoju “žrtvu”. Jednom kada ga osvojite, narcis će odmah pokazati svoju mračnu stranu – moraćete stalno da ga hvalite i slušate njegove kritike o svemu.

Zašto ga birate? Vjerovatno zato što ste i sami narcis. Da, zvuči strašno, ali je istina. Narcisi obično privlače jedni druge. Kada počnete da izlazite, vaša veza će se odmah pretvoriti u stalno rivalstvo: ko je od vas bolji, ko je ljepši i ko će dobiti više pažnje. Mada, ne morate biti narcis da biste pali u njegove kandže, oni su veoma vješti manipulatori koji se lažno predstavljaju.

Emocionalno nedostupan momak
On nije spreman za ozbiljnu vezu, ne voli da pokazuje svoja osjećanja i definitivno ne razmišlja o zajedničkoj budućnosti. Ne možete dobiti njegovo srce jer vas on stalno drži po strani.

Zašto ga birate? Zato što mislite da ne zaslužujete bolje. Žene koje stalno pokušavaju da pridobiju takvog muškarca jednostavno nemaju dovoljno samopouzdanja da kažu sljedeće: “Zaslužujem da izlazim sa muškarcem koji će me poštovati i voljeti”.

Muškarac kojeg želite da popravite
On trenutno nije dovoljno dobar za vas, ali kada ga popravite biće savršen muškarac.

Zašto ga birate? Osjećate stalnu potrebu da nešto popravite. Želite da nekome budete spasilac, a takođe i da dokažete da ste dobra osoba. Vjerovatno ste imali veze u prošlosti zbog kojih ste se osjećali neprijatno, a sada pokušavate da se iskupite za prošle grijehe.

Zauzet
On već ima djevojku, ili još gore, ženu. Nećete moći da ga zadržite jer je već zauzet.

Zašto ga birate? Zato što ne poštujete sebe. Ako imate smjelosti da uđete u vezu sa tuđim partnerom, onda time pokazujete da ne poštujete druge žene. Vjerovatno se potajno nadate da će ostaviti djevojku ili ženu i vjerujete da ne zaslužujete da izlazite sa muškarcem koji će biti samo vaš. prnepse “Nezavisne“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh