Svaštara

GOSTI SU SE VESELILI I IGRALI, A ONDA JE USLIJEDIO ŠOK: MLADOŽENJA JE USTAO I SVI SU SE SKAMENILI OD NJEGOVIH RIJEČI

Postavljen je novi rekord za najkraći brak u historiji.

Ilustracija - Doznajemo.com

Naime, jedan par iz Iraka se razveo već u toku svoje svadbene proslave u Bagdadu, i to odmah nakon razmjene bračnih zaveta (što znači da im je brak trajao nekoliko minuta).

Prema izvještajima lokalnih novina, mlada je prije razmjene zavjeta zatražila sirijsku pjesmu “Mesaitara” od pjevačice Lamis Kan, što je mladoženju šokiralo, jer se naslov ove pjesme prevodi kao “Ja sam dominantna” ili “Ja ću te kontrolisati”.

Prve riječi u pjesmi kažu:

Ja sam dominantna, vladat ću tobom po svojim strogim pravilima, izludjet ću te ako pogledaš druge djevojke na ulici. Da, ja sam dominantna, ti si moj komad šećera. Dokle god si sa mnom, hodat ćeš pod mojom komandom.
Mladoženja je, očigledno, ovu mladinu šalu doživio isuviše lično i nije mogao da pređe preko poniženja koje je doživio pred mnogobrojnom familijom.

On je insistirao na tome da se pjesma prekine, i počeo da se svađa čak i sa članovima mladine porodice. Njena porodica, naravno, stala je na njenu stranu, a u jednom momentu su se uključili i članovi mladoženjine uže i šire rodbine, koji su također ovaj mladin gest doživjeli kao veliku uvredu.

Razlog je, ni manje ni više, nego muzika.

Nastao je opšti metež i cijela proslava je doživjela propast.

Kako nisu mogli da nađu riešenje, mladoženja je odlučio da se razvede, nekoliko minuta nakon što je sklopio brak.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put da se brak rasturi u toku samog vjenčanja zbog ove pjesme jer se slična situacija dogodila prethodne godine u Jordanu. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh