Svaštara

ŽIVOT MU PRETVORILI U PAKAO ZBOG 300 EURA, PA GA PRONAŠLI OBJEŠENOG: NI 24-GODIŠNJAK NIJE IZDRŽAO PRITISAK ZELENAŠA

Pošto je u Kragujevcu uhapšen Marinko M. (40) zajedno sa svojom nevjenčanom suprugom Jelenom Đ. (31), zbog sumnje da se bavio zelenašenjem i od dužnika lažnim ugovorima o zajmu oduzeo čak 30 stanova, kuća, poslovnih prostora, kao i građevinsko zemljište, otkriveno je da su u Kragujevcu mnogi zbog kamataša dovedeni do prosjačkog štapa, dok su neki od dužnika sebi oduzeli život.

Dragan Ranković - hayat

To je bio slučaj i sa Draganom Rankovićem (24), koji se ubio jer je za prijatelja uzeo novac koji nije mogao da vrati. Mladić je u februaru 2020. nestao, a njegovo tijelo je pronađeno obješeno o vrbu u mjestu Crkvine nedaleko od rodnog sela Donje Grbice poslije tri sedmice potrage. Dragan je u oproštajnoj poruci na Facebooku optužio prijatelja zbog koga je pozajmio novac od zelenaša „za situaciju u koju ga je doveo“ jer nije vraćao dug.

Potresna poruka

Podsjetimo, Ranković je na Facebooku ostavio poruku:

Dragi moji prijatelji, žao mi je što se opraštamo na ovaj način. Želio bih da zahvalim svom „velikom prijatelju“ što me je doveo dotle da ja moram na ovakav način da riješim probleme koji su nastali zbog njega. Pozdrav veliki od Batketa.

Dragan je navodno od zelenaša uzeo novac za svog prijatelja i pošto nije imao da vrati, oprostio se sa svima i otad mu se gubio svaki trag. prenosi hayat

Dug se neprestano uvećavao i vjerovatno je višestruko premašio osnovnu svotu. Zelenaši su ga pritiskali i maltretirali do te mjere da se odlučio na ovako radikalan korak – izjavio je tada njegov školski drug.
Taj iznos nije bio veliki u početku. Pominje se 300 eura. Ali su mu kalemili kamatu na kamatu i ko zna koliko je ispalo kada se odlučio na ovaj tragičan korak. Maltretirali su ga. Dragan nije bio iz tog svijeta. Domaćinsko dijete sa sela – pričao je rođak nesrećnog mladica i kaže da ima indicija da je riječ o jednoj od ekipa iz Kragujevca za koju „je javna tajna da se bave zelenašenjem“, piše Kurir.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh