Svaštara

Muškarci ne ostavljaju žene koje posjeduju 14 kvaliteta – Važnija im je iskrenost nego ljepota

Kada započnete vezu sa nekim normalno je da se nakon nekog vremena zapitate da li je to osoba pored koje želite provesti ostatak svog života.

Djevojka - Infpult.info

Neka istraživanja su pokazala da postoje određene ženske kvalitete koje muškarci mnogo cijene. Takođe, istraživanja su pokazala da žene koje posjeduju većinu tih kvaliteta muškarci ne ostavljaju i pored njih ne razmišljaju o drugim ženama.

Pogledajmo koje su to kvalitete. 1. Žena bi trebala biti mudrija od muškarca; Profesor na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Aberdeenu Lawrence Vory kaže da ako je žena pametnija od muškarca, manje su šanse da će on u starosti imati problema sa demencijom.

On ističe kako to pomaže u održavaju mentalnih sposobnosti do duboke starosti. 2. Žena bi trebala biti iskrena i poštena; Jako je važno imati pored sebe osobu koja će vam pomoći da ispravite neke svoje greške i nastavite dalje zajedno.

Muškarcu je jako važno da je njegova žena otvorena i da mu može iskreno reći šta misli. Ovo je vrlo vrijedna kvaliteta za oba partnera. 3. Optimizam i pozitivnost; Ni jedan muškarac ne želi pored sebe negativnu i pesimističnu osobu isto tako ni žena ne želi živjeti sa takvim muškarcem.

Negativnost može imati jako negativan uticaj na našu psihu, zato je jako važno pored sebe imati pozitivnu i optimističnu osobu. 4. Muškarci vole žene koje su spremne na kompromis; Život je jako nepredvidiv i nije rijedak slučaj da se partneri oko nečega ne slažu.

Ono što je jako važno znati postići kompromis. U ovom trenutku morate pokazati odlučnost i preduzeti određene korake, izaći u susret jedni drugima na pola puta i prepustiti se nečemu. 5. Dobar smisao za humor; Muškarcima je humor jako važan i smatraju da su žene sa dobrim smislom za humor jako privlačne.

Njima je jako važno da imaju nekoga sa kim će se moći nasmijati. 6. Otvorena komunikacija i podrška; Mnogo je lakše komunicirati sa osobom koja je otvorena za razgovor. Ljudi otvorenog uma privlače druge ljude sebi jer su uvijek spremni saslušati i podržati druge.

7. Žena treba da zna kako postići svoje ciljeve; Jaka i obrazovana žena će svojim primjerom uvijek inspirisati muškarca. Muškarci vole ambiciozne žene koje se trude da ostvare svoje ciljeve i uspiju u životu. 8. Poštuju svoje roditelje; Ako želite znati kako će se vaša partnerka ponašati prema vama u budućnosto pogledajte kakav odnos imaju njeni roditelji i kakav je njen odnos sa njima.

Ako se ona lijepo slaže sa svojim roditeljima, a njeni roditelji imaju lijep odnos nemate šta da brinete. 9. Dobrota i nesebičnost; Ljubaznost, velikodušnost, plemenitost i nesebičnost su ključ za trajne bračne odnose. Oni koji su uspjeli sačuvati svoj brak u prvim godinama, sigurno će to uspjeti i dalje. piše “Infpult

10. Mirno se nosi sa konfliktnim situacijama; Normalno je da se muškarac i žena ponekad posvađaju oko nekih stvari, ali ako je vaša žena spremna na miran način prihvatiti konfliktnu situaciju bez dizanja drame i pravljenja skandala, onda ste pravi srećnik.

11. Vesela je i uvijek dobro raspoložena; Nema ništa ljepše od žene koja je uvijek dobre volje. Žene koje su vesele i koje ne skidaju osmijeh sa lica su posebno privlačne. One zrače nekom posebnom energijom. 12. Ona ima svoj život; Jako je važno da oba partnera imaju svoj lični prostor, svoje prijatelje i interese.

Niko ne smije očekivati da se vaš partner odrekne toga zbog vas. 13. Prihvata vas takve kakvi jeste; Stalne kritike neće popraviti vašu vezu niti će motivisati muškarca da se promijeni. Samo će napraviti još veći jaz između vas.

Kada vas osoba prihvata takve kakvi jeste tada postajete još bolji. 14. Zna oprostiti; Sposobnost opraštanja je temelj svake zdrave veze. Jako je važno imati pored sebe osobu koja je spremna oprostiti vam vašu grešku i razumjeti situaciju u kojoj se nalazite.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh