Svaštara

IZ KUĆE SU SE ČULI VRISCI: POMAHNITALI PAS NASMRT IZGRIZAO DJEČAKA

Desetogodišnjeg dječaka nasmrt je izgrizao pomahnitali pas dok je bio u posjeti kod prijatelja poslije škole u ​​selu Penirheol u Južnom Velsu.

Pitbull - petguide.com

Pomahnitali pas rase američki pit bull koji je ubio dječaka u kući njegovog drugara, ugrizao je mušteriju u obližnjoj radnji i nasrnuo na dijete samo nekoliko dana ranije.

Policija je pozvana nakon što su se čuli vrisci iz kuće u kojoj su se djeca igrala poslije škole. Desetogodišnjeg dječaka je na licu mjesta usmrtio podivljali pas kojeg je u ponedjeljak ubio policijski strijelac, piše Miror.

Dok su komšije u šoku od tragedije, ispostavilo se da je pas, za koga se vjeruje da je tip američkog pit bulla, navodno ugrizao čovjeka koji je tokom vikenda kupovao u blizini.

Radnik u lokalnoj prodavnici, rekao je da je pas nedavno doveden u tu oblast i da se porodica dobrovoljno prijavila da se brine o njemu nekoliko sati kao usluga vlasniku. prenosi “Hayat“.

Dječak je bio u kući sa svojim prijateljem kada ga je pas napao, to je borbeni pas, amerčki pit bull, nije u selu dugo. Prije nekoliko dana bio je vezan ispred radnje u kojoj radim. Jedna mušterija se sagnula da ga pomazi, a pas ga je ujeo za ruku. To je bio prilično gadan ugriz, istakao je prodavac.
Drugi mještanin je rekao da se radi o velikom psu i da je prije nekoliko dana napao i njihovog trogodišnjeg sina prilikom dolaska u prodavnicu.

Nije bio kućni ljubimac, on je vodio vlasnika u šetnju. Bio je ogroman, rekao je.
Na mjesto tragedije stiglo je više vozila hitne pomoći.

Dječak je preminuo na licu mjesta, rekao je portparol policije i dodao je da su službenici ubili psa pucajući iz pištolja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh