Svaštara

Uklonjen auto koji je 47 godina stajao na istom parkirnom mjestu, mještani imaju ideju kako ga vratiti

Jedna plava Lancia Fulvia postigla je svjetsku slavu i to zbog krajnje neobičnog razloga. Naime, spomenuti automobil je stajao na istom parkirnom mjestu čak 47 godina.

Uklonjen auto koji je 47 godina stajao na istom parkirnom mjestu - Google maps

Bračni par Angelo Fregolent (94) i Bertilla Modolo (84) kupili su mali kiosk s novinama 1974. godine u općini Conegliano u blizini grada Trevisa, piše HAKRevija.

Oni su ispred kioska parkirali automobil u kojem su držali neprodane novine, a Lanciu desetljećima nisu micali. Međutim, par je odustao od svojeg posla kad je 94-godišnji Angelo morao operirati kuk.

Općina Conegliano odlučila je, u međuvremenu, parkiralište preurediti u nogostup i nakon 47 godina odvezena je Lancia. No, to nije kraj priče. Nakon toliko godina, mještani su automobil toliko zavoljeli da će ga preurediti i postaviti kao svojevrsni spomenik na lokaciji koja je blizu kiosku, prenosi Večernji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh