Svaštara

OVO JE ŽENA KOJU JE NA SETU SLUČAJNO UBIO ALEC BALDWIN

Svijet obilazi vijest o smrt snimateljice Halyne Hutchins koju je pucajući iz rekvizita na snimanju filma ubio Alec Baldwin. Svijet filma je shrvan vijestima o smrti snimateljice, a od nje se opraštaju brojni kolege iz svijeta produkcije.

Halyne Hutchins - hayat

Halyna Hutchins bila je snimateljica s prebivalištem u Los Angelesu koja je diplomirala na konzervatoriju AFI 2015. godine i od tada je ostvarila nekoliko uspješnih projekata. Halyna je izabrana za jednu od američkih kinematografskih zvijezda u usponu 2019. godine.

Njen rad na superherojskom akcijskom filmu Archenemy Adama Egypta Mortimera, u kojem glumi Joe Manganiello, premijerno je prikazan na Beyond Festu 2020. i bio je u službenoj konkurenciji na Sitges International Film Festivalu, dobivši nominaciju za najbolji film. prenosi “Hayat“.

Podsjetimo, ispalivši metak iz rekvizita, Alec Baldwin je na filmskom setu u Novom Meksiku u četvrtak ubio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio režisera Joela Souzu, priopćila je policija. Incident se dogodio na snimanju filma Rust, stoji u priopćenju ureda šerifa okruga Santa Fe.

Joel Souza (48) redatelj je i pisac iz San Francisca gdje živi sa svojom suprugom i dvoje djece. Prema IMDB-u, poznat je po filmu Crown Vic.

Souza je na setu ranjen i prevezen u bolnicu, a kako javljaju strani mediji, operisan je i na odjelu intenzivne njege.

Joel Souza – Hayat


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh