Svaštara

Bila je najbolja njegovateljica, a onda je popila ČAŠU VINA i izazvala haos: Gledali su kako im otac umire

Cijela porodica zavijena je u crno.

Daren Felous - South Wales Police

Otac dvoje djece Daren Felous (48) stradao je pred svojim sinovima na Božić u nesreći koju je na Božić 2019. godine izazvala njegovateljica iz staračkog doma Sara Džejn Roper (27).

Tragedija je počela tako što je Darenu jedan od sinova javio da im je automobil ostao u kvaru na obližnjem regionalnom putu u Južnom Velsu, prenosi Objektiv.

U pokvarenom automobilu nalazila su se obojica sinova Džek (18), Tomas (23) i njegova djevojka Džesika.

Daren Felous je svojim automobilom došao do mjesta gdje su mu sinovi ostali u kvaru kako bi im pomogao.

Kako prenose mediji, on je stao iza njih, ostavio uključena sva četiri migavca i propisno obilježio mjesto.

Međutim, u tom momentu automobilom je naišla Sara Džejn Roper, koja se vraćala sa posla iz staračkog doma i udarila vozilom Darena, koji je poginuo na licu mjesta pred djecom.

Kasnije na saslušanju Sara je priznala da je na kraju radnog vremena popila čašu vina i da je krenula kući, ali je u međuvremenu zaspala za volanom i izgubila kontrolu.

Ona je prošlog mjeseca priznala krivicu, ali je ozbiljniju zatvorsku kaznu, prenosi Metro.

Udovica gospodina Felousa, Dona, rekla je da se od tada njen život i život njene djece promijenio iz korena.

– Znam da nikada neću moći sinovima da nadomjestim ulogu oca. Moraću da nastavim da živim sa bolom. Izgubila sam muža, a djeca oca i to mi svakodnevno slama srce. Bijesna sam jer je moja divna i stabilna porodica razorena – navela je Dona.

Korisnici doma u kom je Sara radila opisali su je kao vrijednu i dobru osobu, koja je bila jedna od najboljih zaposlenih u toj ustanovi i nisu mogli da vjeruju da bi tako nešto moglo da se desi.

Sara Džejn Roper osuđena je na 22 mjeseca zatvora i uslovno na dvije godine, kao i 300 sati neplaćenog rada, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh