Svaštara

Sreća u braku isključivo zavisi od žanske mudrosti – Kako postati mudra supruga i sačuvati brak

Ne morate biti dobra domaćica, prava ljepotica ili vrhunska ljubavnica da biste bili dobra žena. Ono što jednu ženu čini dobrom suprugom je njena mudrost.

Vjenčanje - Ilustracija/z1035.com

Međutim, mudrost ne dolazi sama od sebe. Ona dolazi sa iskustvom. 1. Mudra žena je strpljiva; Svaka mudra žena je prije svega strpljiva žena. Strpljenje je jako važno kako bi se žena mogla izboriti sa svakodnevnim životom.

Normalno je da se supružnici svađaju, ali u takvim situacijama mudra žena pokazuje strpljenje i želju da riješi situaciju. Impulsivnost i galama mogu samo pogoršati stvar. 2. GMudra žena zna šta želi i to jasno govori; Muškarci nemaju tu mogućnost da čitaju misli, a mudre žene to jako dobro znaju.

Zato ona jasno daje do znanja svom muškarcu šta želi kako bi to i dobila. 3. Mudra žena često grli svog muža; Zagrljaj daje osjećaj sigurnosti, topline i nježnosti. Zagrljajem možemo veoma lako izraziti ljubav prema svom partneru.

4. Mudra žena provodi vrijeme sa svojim partnerom; Mudra žena zna da je komunikacija ključna za svaku vezu i zato se trudi provoditi vrijeme sa svojim partnerom kada god može. 5. Mudra žena ne pamti ružne stvari; Normalno je da se u braku dešava mnogo negativnih stvari, ali mudra žena će se radije sjećati onih lijepih stvari, a one malo manje lijepe će staviti u drugi plan.

Infpult
6. Mudra žena ne upoređuje svog muškarca sa drugima; Ona je svjesna da niko nije savršen i da svako ima svojih nedostataka. Ona zna da su tuđi nedostaci možda gori od onih koje ima njen muž. 7. Mudra žena ne ponižava svog muža; Mudra žena neće ponižavati svog muža, naročito ne u javnosti.

Uvijek će se truditi da o njemu lijepo govori. 8. Mudra žena ne zanovjeta; Ona zna da zanovjetanjem i zvocanjem neće postići ništa, samo može napraviti suprotan efekat. 9. Mudra žena ne nameće svoje mišljenje; Mudra žena neće nametati svoje stavove i mišljenja.

Ona će na suptilan način navesti svog muškarca da donese odluku koja joj se sviđa i koju ona želi. 10. Mudra žena nije ljubomorna; Mudra žena zna da ljubomorom neće postići ništa. Ona vjeruje svom mužu i ne pravi mu ljubomorne scen,piše

Mudra žena bi trebala da vodi računa o sebi. Ona zna da žena treba da bude lijepa, draga i privlačna. Uvijek vodi računa o svom izgledu kako zbog svog muža tako i zbog sebe. Ona hvali svog muža jer zna da od lijepih riječi muškarci cvjetaju.

Ona voli svog muškarca i ne očekuje ništa zauzvrat. Čak i u najtežim situacijama mudra žena će se sjetiti zbog čega se zaljubila u svog muškarca. Mudra žena poštuje svoju majku i baku i sluša njihove savjete. Ona zna da su one mnogo iskusnije od nje koja je juče izašla iz vjenčanice.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh