Svaštara

Marta dala OTKAZ radnicima koji su zloupotrebili položaj: Od tog trenutka život joj se pretvorio u PAKAO

Strahuje i od sudskog procesa jer se radi o korumpiranoj zemlji.

Marta Oreha - Screenshot

Španska državljanka Marta Oreha, koja volontira u Keniji i ima fondaciju “Podrška zdravstvenoj zaštiti u Keniji”, suočava se sa teškim optužbama – zlostavljanjem i eksploatacijom djece u toj zemlji, za koje ona tvrdi da su lažne i da joj se svete ljudi koje je otpustila zbog nečasnih radnji, prenosi Clarin.

Prema njenim riječima, do ovih optužbi došlo je jer je morala da otpusti radnike iz svoje organizacije nakon što je saznala da su iznuđivali novac od porodica koje su pomogle i donirale njenu kampanju.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći koju je godinama dobijala od ljubaznih ljudi, Marta je uspjela da pomogne više od 120 afričke djece da besplatno pohađaju školu, da se prehrane i da se liječe kod ljekara.

Zbog pandemije koronavirusa, Marta je morala da se vrati u Španiju, a da svoju nevladinu organizaciju ostavi u rukama para kom je najviše vjerovala.

Ispostavilo se da joj je to bio jedan od najvećoh promašaja. Naime, kada se krajem jula ove godine vratila u Keniju, saznala je da su muškarac i žena koji su vodili njenu fondaciju prisiljavali porodice žrtava da daju nakdande za pristup ovim uslugama.

– Prisilili su ih da plate sve ono što sam obezbjedila besplatno. Zato sam odlučila da im dam otkaz – navela je marta.

U znak odmazde, kako navodi ona, par je odlučio da je optuži za zlostavljanje i eksploataciju djece.

Sada Marta traži pravdu i pomoć za plaćanje sudskih troškova koje ovaj sudski proces podrazumijeva.

Ona takođe uvjerava da je ova afrička zemlja veoma korumpirana, pa rješavanje ovog slučaja neće biti nimalo lako.

– Kada su ih prijavili i vidjeli da su u teškoj situaciji, odlučili su da mene dovedu u opasnost i da me lažno optuže u znak osvete – tvrdi Marta Oreho, prenosi Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh