Svaštara

Psovali mu i vrijeđali kćerku ispred kuće: Poslije onoga što je uradio, začuli su se JEZIVI VRISCI

Troje maloljetnika je uhapšeno, a jedan je zadržan u policiji.

Džejms Markam -Metropolitan police

Četrnaestogodišnjak, čije ime nije poznato, uhapšen je nakon smrti Džejmsa Markama (45), koji je preminuo prošlog ponedjeljka u Čingfordu nakon svađe sa grupom mladića.

Maloljetnik je tom prilikom napao Džejmsa koji je štetio svoju kćerku od psovanja i ružnih riječi koje su joj upućivali, zadavši mu dva uboda u vrat, od čega je kasnije umro.

Mladić je kasnije optužen za ubistvo, posjedovanje noža na javnom mjestu i kriminalno ponašanje, a prilikom saslušanja samo je potvrdio svoj identitet, a potom sve vrijeme ćutao.

Novo ročište zakazano je za 2. novembar pred sudom u Old Bejliju.

Pred sudom je rečeno da je Džejms Markam, otac dvoje djece, dva puta uboden u vrat i jednom ispod pazuha, uslijed čega je iskrvario.

– To je bio napad nožem usred bijela dana, pred očima javnosti – navela je tužiteljka Luzi Okli, prenosi Dejli star.

Prema navodima, Džejms je čuo kako grupa maloljetnih lica vrijeđa njegovu 17-godišnju ćerku dok je bila sa drugarom ispred kapije i govori im ružne riječi.

Kada je izašao da im skrene pažnju da to nije lijepo i da se ne ponašaju tako, uslijedio je napad nožem.

Napadu je prisustvovala i njegova supruga Kendis koja je vrištala i hvatala se za glavu kada je vidjela lokvu krvi, a potom i to kako njen suprug umire.

Osim 14-godišnjaka uhapšen je i još jedan njegov vršnjak, ali je on pušten da se brani sa slobode.

Takođe je privedena i jedna 16-godišnja djevojka koja je bila sa njima u društvu, pod sumnjom da je pomagala prijestupniku, ali je i ona puštena na slobodu, piše Objektiv.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh