Svaštara

Nedavno se kupao u jezeru, sada je MRTAV: Dječak umro u najgorim MUKAMA, a porodica moli samo za jedno

Nije jedini kome se to desilo.

Dejvid Pruit - GoFundMe.com

Sedmogodišnji dječak Dejvid Pruit iz Kalifornije preminuo je nakon što se nedavno nakon kupanja u jezeru zarazio rijetkim parazitom koji jede mozak.

Dječaka je smrtonosna ameba zarazila 30. jula dok je dvije nedjelje kasnije njegova porodica objavila da je preminuo od ameobik meningoencefalitisa.

– Slomljenog srca obaviještavamo vas da je naš slatki mali Dejvid preminuo. On je sada u naručju našeg Gospoda i članova naše porodice koji su pre njega na neko bolje mjesto. Radujemo se što znamo da ga više ništa ne boli i da se ne brine da li će umrijeti, prenosi CBS news.

Njegova porodica sada upozorava druge ljude da vode računa i da pažljivo biraju mjesta gde će da provode odmor i da se kupaju.

Smrtonosna ameba često se nalazi u toplim i slatkim vodama poput rijeka i jezera, ističe američki Centar za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC).

Takođe, ovi paraziti zastupljeni su i u nedovoljno provjerenim bazenima, a u organizam obično ulaze kroz usta ili nos.

– Kada ova ameba uđe u tijelo, ona putuje u mozak gdje izaziva ameobik meningoencefalitis, koji je obično fatalan – ističu u CDC-u.

Oni koji se zaraze ovim parazitom u početku pate od jakih glavobolja, mučnina i nekontrolisanog povraćanja, a u nerijetkim slučajevima dolazi i do ukočenosti vrata, pa čak i halucinacije, kako se infekcija pogoršava.

Ovo nije prvi slučaj ovakve tragedije. Prošle godine šestogodišnji dječak iz Teksasa Džosaja Mekintajer takođe je umro od posljedica zaražavanja istog parazita nakon kupanja u jezeru Džekson, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh