Svaštara

Jedva preživela MASAKR na čuvenom koncertu: Četiri godine kasnije njena majka je u sobi zatekla užas

Mučna scena paralisala je čitavu ulicu.

Iv Eston - facebook

Mlada Britanka Iv Eston(20) pronađena je mrtva u svojoj kući u Birmingemu. Iv je pronašla majka kako leži bez svijesti i vidno modra u licu.

Dok je hitna pomoć pokušavala da je reanimira, majka je Iv držala za ruku plačući, svjesna da joj kćerka sada vjerovatno nije prevarila sudbinu.

Iv Eston bila je jedna od preživjelih osoba na koncertu Arijane Grande u Mančesteru, održanom u maju 2017. godine kada su teroristi ubili 23 osobe, dok je više od 100 ranjeno. Među njima i Iv.

Za njen život doktori su se danima borili i na kraju su uspjeli da je spase. Međutim, ono što se kasnije dešavalo, bilo je van njihove moći.

Iv se poslije oporavka od povreda potpuno povukla u sebe. Nije više izlazila iz kuće, a bila je poznata kao djevojka koja živi za pjesmu i provod.

– Nisam znala kako da je vratim u život. Bila je živa, a u većem dijelu vremena poput zombija. Nadu mi je dao momak koga je 2019. upoznala. Iako sam bila protiv toga, aminovala sam njihovu vezu koja im je donijela i prinovu. Mislila sam da će je uloga majke spasiti. Prevarila sam se – kaže uplakano majka djevojke koja je umalo izgubila život na koncertu Arijane Grande.

Amanda Iston kaže da je Arijana bila idol za Iv, da ju je oponašala i slušala sve njene pjesme.

– Te večeri nije htjela da čuje za to da ne ide na koncert. Imala sam neki loš osjećaj cijeli dan, govorila sam joj da ne ide, ali samo je izašla napolje. Poslije oporavka, upala je u depresiju. I dobijanje djeteta nije je vratilo na pravi kolosjek. Borila se više od četiri godine sa depresijom. Obdukcija mi neće ništa novo reći, znam da je sigurno popila nekoliko tableta koje ne smije da ukršta i dogodilo se ono najgore – kaže Amanda, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh