Svaštara

OVE STVARI NIKAKO NEMOJTE UBACIVATI U VEŠ MAŠINU! Možete napraviti VELIKU ŠTETU!

Ako želite da sačuvate i vrijeme i novac, ove stvari nikako nemojte ubacivati u veš mašinu.

Veš mašina - Kurir.rs

1. Kovanice

Svima se bar jednom desilo da kovanice završe u veš mašini. Međutim, baš one mogu napraviti veliku štetu, a evo i zašto.

Kovanice tokom pranju mogu da prođu filter i da završe u odvodnoj pumpi i tako unište krilca u odvodu. Takođe mogu da se zaglave u odvodnoj cijevi i da blokiraju izbacivanje vode iz veš mašine, a u rijetkim slučajevima mogu oštetiti i staklo na vratima bubnja.

2. Ključevi

Ključevi nikako ne bi smeli da završe u mašini za pranje veša, zato dobro provjerite sve džepove prije nego što ubacite farmerke na pranje.

Razlog za to je što ključevi mogu ogrebati unutrašnjost mašine, oštetiti bubanj i stakleni dio vrata.

3. Brushalter sa žicama

Ono što može oštetiti vašu veš mašinu je i brushalter sa žicama. Osim što vam žica iz brushalter može oštetiti drugu odjeću, može uništiti i gumu veš-mašine.

4. Dlake kućnog ljubimca

Dlake vašeg ljubimca mogu naštetiti veš mašini jer se mogu zalijepiti za bubanj ili što je još gore – začepiti odvod.

5. Otirači za cipele

Otirači za cipele nikako ne bi smjeli da završe u veš mašini i zato se preporučuje da ih operete ručno jer guma sa otirača može oštetiti pumpu i odvod mašine.

6. Patike

Patike ne bi trebalo da perete u veš mašini: i to ne samo zbog mašine, već i zbog njih samih. Čak i kada ih perete na 40 stepeni one se smanje, piše “Krstarica“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh