Svaštara

Puno kašljala, pa otišla kod ljekara: Njihovo pitanje ju je PRESTRAVILO, poželjela je da je nema

Keri Mek iz Čikaga došla je kod ljekara iz dva razloga. U bolnicu je kročila prije svega da bi primila injekciju protiv tetanusa, pošto se posjekla na bodljikavu žicu.

Keri Mek - TikTok

Pritom je dosta i kašljala, na šta i nije obraćala pažnju jer, kako je rekla na TikToku, pola života “krklja”.

Tada se dogodilo nešto zbog čega je u prvi mah poželjela da je nema.

– Doktori su primijetili da puno kašljem i pomislili su da imam zapaljenje pluća. Na nalazima su vidjeli nešto što dugo, možda i nikad nisu. Da mi je srce na drugoj strani pluća! Samo su me pitali: ‘Znate li da na mjestu gdje treba da vam je srce vi ništa nemate? Preznojila sam se kao nikad prije. Onda su mi objasnili da je ovako nešto moguće – rekla je Keri.

Dodala je kako je napad smijeha zamijenio napad kašlja.

@caremack#stitch with @caremack rip to any surgeon that has to do heart surgery on me #dextrocardia #heart #situsinversus #medtok #hospital #er #xray #nyc

♬ original sound – Claireeeeee

– Počela sam da se smijem, bila sam zbunjena i nisam mogla da vjerujem. Doktor mi je potom objasnio o čemu je riječ. Imam dekstrokardiju, srce je na desnoj strani umjesto na levoj. Ovo je vrlo rijetko stanje s kojim se rodi manje od jedan posto ljudi, pa su osim doktora i moji roditelji bili šokirani. Saznala sam ovo tek sa 19 godina – ispričala je Keri na TikToku.

Nakon što je pratiocima na društvenoj mreži ispričala svoju priču, Kerin snimak je postao viralan jer je post pogledalo više od tri miliona ljudi.

– Dekstrokardija nije opasno stanje – ako do sada nije imala nikakve smetnje, vjerovatno ni neće – poručili su joj doktori, piše “Objektiv.rs“.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh