Svaštara

HOROSKOP DO 18. JULA – VELIKI SNOVI SE MOGU OSTVARITI: Prati vas sreća, ali obavezno se čuvajte ovih ljudi!

Horoskop nam do 18. jula donosi velike snove i burnu maštu, a probudit će nam se i majčinski instinkti.

Horoskop - Vizionplus.tv

Za vikend smo imali mlad Mesec u znaku Raka, nagovještavajući promjene koje će se odnositi na pitanja privatnog, intimnog i porodičnog života. Znak Raka je sjedište Mjeseca, pa se sve osnovne osobine Mjeseca mogu lako ispoljavati.

Majčinski instinkti, želja za potomstvom, saosjećajnost, emotivnost, brižnost, maštovitost, odnosi unutar porodice i najbližih, djece i roditelja je sa ovim mladim Mjesecom naglašeno i nagovještava uticaj promjena koje budu uslijedile do narednog mladog Mjeseca u znaku Lava.

Sunce je u znaku Raka i približava se trigonu (povoljnom aspektu) sa Neptunom u znaku Riba i opoziciji (nepovoljan aspekt) sa Plutonom u znaku Jarca. Trigon Sunca i Neptuna pokreće maštu i budne snove o nekim porodičnim planovima koje imamo namjeru da ostvarimo.

I zato su ovo snovi o rješavanju stambenog pitanja, snovi da nekada budete pohvaljeni u svom porodičnom okruženju, da skrenete pažnju na sebe svojom brigom u intimnom okruženju, san da se jednom vratite u svoj rodni kraj, da posjetite mjesto gdje ste proveli djetinjstvo i slično.

Skreće se pažnja na sebe ispoljavanjem emocija prema bliskim i intimnim osobama, kao i brižnom i zaštitničkom stavu prema svojoj porodici. Sunce je svjetlost i jasnoća važnih namjera, dok Neptun predstavlja snove, maštu i ideale.

Ovaj aspekt, iako je povoljan, donosi sklonost povlačenja muškog autoriteta u porodičnim okolnostima (oca, supruga). Osjećaj kao da su samo fizički prisutni, a u stvari smo negdje daleko. Osjećaj kao da se nešto skriva, kao neka tajna koja se osjeća izraženom i jakom intuicijom.

I dok se Sunce u znaku Raka bude odvajalo od Neptuna, formirat će opoziciju sa Plutonom (egzaktan je u nedelju, 18. jula). Slaba i osjetljiva volja (Sunce u Raku), te duboki i nesvjesni strahovi i kompleksi, koji su sa Plutonom potisnuti mogu izazvati sukobe i nepopustljivo kontrolisanje situacije.

Problem je u uzroku, nekontrolisani strah od gubitka kontrole nad ukućanima, a Pluton može aktivirati neprijateljsko raspoloženje i neke najdublje i najmračnije porive u čovjeku. Pluton je destruktivna energija koja je duboko sakrivena i neosvješćena. Okolnosti i situacije, koje ćemo nesvjesno privlačiti, a koje mogu u sebi nositi opasnost spriječavajući ambicije i planove, kroz koje želimo da se dokažemo.

Projekcija ovog aspekta može biti kroz dešavanja sa ljudima, koje možete privući, a koji mogu biti neprijateljski raspoloženi, manipulativni, destruktivni, osvetoljubivi, ispoljavati posesivnost u nekim situacijama. Ove okolnosti i dešavanja će osjetiti oni koji u svojim natalnim kartama imaju aspekte ovih planeta, piše “Astro portal”.

Astro portal / Jasmina Akin


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh