Svaštara

Razvedeni muškarac iskreno: Ljubavnice su dobre dok ne ostanete bez žene – Tad postaju nebitne

Imao sam savršen brak, divnu suprugu i dvoje divne djece. Sve to sam bacio niz rijeku zbog deset godina mlađe žene.

Kada sam oženio svoju suprugu bio sam najsrećniji muškarac na svijetu. Ona je bila veoma lijepa i privlačna žena, ali je prije svega bila divna osoba. Bila je jako vesela i imala je jako dobar smisao za humor. Bili smo savršen par. Onda se nekako sve to promijenilo. Sa dolaskom djece se sve se promijenilo.

Bile su to spore promjene, ali kada se pogleda unazad to su bile velike promjene koje tada nisam toliko primjećivao. Moja supruga je bila divna i posvećena majka, ali sve što je imala ona je davala našoj djeci. Svu svoju pažnju ona je usmjeravala na djecu i mi smo vremenom počeli da se udaljavamo. Život sa dvoje djece je postao veoma težak i iscrpljujući.

Čak i u onim rijetkim trenucima kada smo bili sami, moja supruga nije posvećivala ni malo pažnje meni. O vikendu samo za nas dvoje nismo mogli ni da razgovaramo jer ona nikada nije željela da ostavi djecu ni na jedan dan bez nje. U tom period na poslu sa mnom je radila djevojka koja je bila deset godina mlađa od mene.

Do tada nisam pravo ni obraćao pažnju na nju i nije mi ni padalo na pamet da ostavim svoju ženu. Nadao sam se da je ova situacija između mene i moje supruge samo prolazna stvar i da ćemo se kasnije kada djeca porastu ponovo povezati. Ta djevojka je bila nevjerovatno simpatična i iskrena.

Nikada nisam pokušavao da je zavedem, ali smo se nekako spontano povezali. Prvo smo se sprijateljili, a ubrzo smo se zaljubili. Brzo smo počeli da se viđamo i sa njom sam uspostavio veoma jaku emotivnu vezu za kojom sam žudio. Sa njom sam radio sve one stvari koje nisam radio sa svojom suprugom. provodili smo večeri razgovarajući o raznim temama.

Napokon sam ponovo osjetio povezanost sa nekim koja mi je bila potrebna. Ubrzo sam ostavio ženu zbog te djevojke sa kojom sam želio da izgradim jedan potpuno novi odnos. Nažalost naša veza nije trajala. Naš odnos je počeo da se mijenja i ja nisam znao kako to da popravim.

Trošio sam vrijeme pokušavaju ći da je razumijem i umirim, ali ništa nije pomoglo i veoma brzo smo se razišli. Tada sam shvatio koliku grešku sam napravio što sam ostavio svoju ženu. Zbog trenutnog nezadovoljstva i žudnje za malo pažnje, ostavio sam divnu ženu koja je sve radila kako bi odgajala našu djecu dok sam ja bio na poslu,piše Infpult

Tek sada shvatam da je ona bila ljubav mog života i da moja ljubav prema njoj nikada neće nestati. Sa ljubavnicama vam može biti dobro neko vrijeme, ali tek kada izgubite svoju suprugu shvatite koliko su one zaista nebitne.

Shvatite da niko ne može da zamijeni ženu koja vam je rodila divnu djecu i koja se trudila da toj djeci ne nedostaje ni malo pažnje iako je morala upravo vas da liši te iste pažnje. Sada bih dao sve da mogu da vratim vrijeme i da razumijem svoju ženu, da joj budem podrška i da zajedno dižemo našu djecu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh