Svaštara

Izaberite jedan znak i otkrijte šta vam vaša podsvijest govori

Grčki filozof Aristotel jednom je rekao: ”Poznavanje sebe početak je svih mudrosti.”

Izaberite jedan znak i otkrijte šta vam vaša podsvijest govori - Avaz.ba

Teško je otkriti šta se krije u dubinama naše podsvijesti, međutim ponešto možemo otkriti analizirajući snove, intuiciju ili spontane reakcije. Grčki filozof Aristotel jednom je rekao: ”Poznavanje sebe početak je svih mudrosti.”

Hajde da poslušamo ove mudre riječi i saznamo nešto novo o sebi rješavajući ovaj zabavni, psihološki test. Izaberite jedan od simbola koji vam najviše leži, a onda pročitajte šta to govori o vama, prenosi “Avaz“.

1. Srce

Vi ste dopadljiva osoba, naročito suprotnom polu. Volite da živite u svom svijetu fantazije i sanjate o savršenoj ljubav. Simbol srca također govori da imate problem sa iskazivanjem osjećanja. Umjesto da priznate svoja prava osjećanja, očekujete od drugih da pogode šta vam se krije u srcu. Ovo stvara barijere, zbog kojih se osjećate usamljeno.

2. Pehar

Vi ste ambiciozni i moć i uspeh su vaši ciljevi. Posjedujete takmičarski duh i volite da pobjeđujete. Neuspjesi vam teško padaju i obično druge krivite za njih. Osjećate da ste posebni i da zaslužujete samo najbolje. Možda čak misite da ste bolji od drugih. Pehar je simbol ponosa, truda i velikih dostignuća.

3. Suza

Ovaj simbol ukazuje na negativne emocije i traume: on je povezan sa tugom, anksioznošću i depresijom. Ako ste izabrali ovaj simbol, možda imate poteškoće u odnosima sa ljudima ili sa određenim osjećanjima. Možda se osjećate usamljeno, a nemate nikog bliskog ko bi saslušao vaše probleme. Da li se osjećate neshvaćeno s vremena na vrijeme?

4. Ptica

Ptica predstavlja slobodu i bijeg od problema. Ponekada poželite da naprosto odletite i ostavite sve za sobom. Sanjate o mirnom, bezbrižnom životu, ali za sada znate da je to trenutno neostvarivo. Ako ste izabrali pticu, pred vama je mogo prilika i prepreka koje ćete uspješno savladati.

5. Pješčani sat

Pješčani sat simbolizira strah od budućnosti i bolne uspomene iz prošlosti. Ne zamarajte se prošlim događajima već se fokusirajte na sadašnjost. Pješčani sat možda ukazuje da ste zaglavili u određenim stvarima. Bilo bi dobro da ih pustite, započnete sve iznova ili jednostavno krenete dalje.

6. Leptir

Dopadaju vam se lijepe i skupocijene stvari. Dok sanjate o luksuznom životu, ne radite mnogo na tome da promijenite trenutnu finansijsku situaciju. Radije se uzdate se u sudbinu nego što pokušavate sami da ostvarite uspjeh. Uprkos tome, leptir kao simbol metamorfoze, može da znači da ste spremni na promjenu u životu. Ovaj simbol znači i da ste kreativni i maštoviti, ali vam nedostaje hrabrosti da ostvarite svoje ideje.

7. Komadić slagalice

Želite da ispravite stvari u svom životu, ali vam to ne polazi za rukom. Možda razlog za to leži u vama? Ne želite da rješavate tuđe probleme, jer osjećate da imate dovoljno sopstvenih problema. Želite uredan i miran život, savršenog partnera – za sada, sve vam je izvan domašaja. Frustrirani ste s vremena na vrijeme i sanjate o boljem životu. Osjećate da vam još uvijek nešto nedostaje, a možda bi trebalo da budete zadovoljni time što imate.

8. Ključ

Ključ može da ukazuje da ste zatvarate jednu fazu života i da se okrećete novim mogućnostima. Možda ćete riješiti problem koji dugo želite da riješite. Ovaj simbol također govori da krijete neke tajne u sebi. Ne pokazujete u potpunosti svijetu ko ste i šta osjećate.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh