Svaštara

RUKE SU VAM HLADNE ČAK I PO VRUĆINI? Stručnjak otkriva šta je uzrok i kako da riješite ovaj problem za samo par minuta!

Ako su vam ruke i noge hladne, čak i kada je vrućina, ne morate da posegnete za debelim čarapama i toplijom odjećom, niti da ugrozite klimatizaciju životnog prostora.

Stopala - Flickr.com

Postoji neobičan razlog za hladne ruke i noge čak i tokom ljetnjih dana, i jednostavan način da ovaj problem riješite.

Ako nemate neki zdravstveni problem koji ugrožava cirkulaciju, ili bolest štitne žlijezde, već ste “zdravi i pravi” ali su vam ekstremiteti i dalje hladni, moguće je da je problem u vašem disanju. piše “Novi“.

“Hladne ruke i noge su česta pojava kod ljudi koji ne dišu pravilno. Kada dišete prebrzo ili prejako, to sužava krvne sudove zbog čega manje kiseonika dolazi do ćelija u tijelu kroz krvotok. Prebrzo, nepravilno disanje takođe oslobađa i previše ugljen dioksida, zbog čega hemoglobin ne oslobađa kiseonik uobičajenom brzinom”, objasnio je stručnjak za disanje Patrik Mekjun,prenosi Mondo.

Najčešće će se ovo desiti ljudima koji više dišu na usta, nego na nos.

“Kroz usta se brže diše gornjim dijelom grudi, što sam na sebi isprobao. Utvrdio sam da disanjem na nos brže uspijevam da zagrijem šake i stopala”, rekao je on.

Disanje kroz nos, sporo i ravnomjerno, fokusirano na udah i izdah, trebalo bi da brzo da rezultate kada su u pitanju hladne ruke i noge. Isprobajte najbolje vježbe disanja koje će vam pomoći i ujedno vas osloboditi stresa!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh