Uz vrlo važan savjet da jaja nikada ne smijete prekuhati, ključni je sastojak žlica creme fraichea, koja će ohladiti kajganu kako se ne bi prekuhala i koja će dati posebnu teksturu i okus s kojim ćete na najbolji mogući način započeti dan.
U slučaju da pri ruci nemate creme fraiche, možete upotrijebiti mileram od 30 posto mliječne masti ili žlicu kiselog vrhnja. prenosi “Novi“.
Pa ako ste za jednu kajganu za doručak i ako želite osvojiti nekoga doručkom u krevetu, slijedite upute do savršene Gordonove kombinacije.
Savjeti za kajganu:
1. Pazite da se jaja ne prekuhaju. Posudu stavite na laganu vatru i nekoliko puta je maknite s vatre. Jaja će se i dalje kuhati jer će dno posude zadržati toplinu.
2. Ramsey uvijek novim kuharima u svojim restoranima postavi izazov da pripreme kajganu. Kaže kako onaj tko zna pripremiti pravu kajganu vjerojatno zna i odlično kuhati. Prva greška koju mnogi rade jest ta da prije kuhanja razmute jaja i odmah ih začine solju i paprom. Jaja uvijek morate staviti u posudu nerazmućena i onda ih lagano i neprestano miješati jer se tako neće razbiti njihova struktura. S jajima zajedno ubacite i komadić maslaca.
3. I dok lagano miješate jaja i maslac te povremeno mičete s vatre, pripremite žlicu creme fraichea (milerama ili kiselog vrhnja) te je dodajte pred kraj. Dobro umiješajte te začinite solju i paprom po želji te dodajte još začina po svom guštu.