Svaštara

Ovo je KOŽA MOJE BAKE u 96. godini – dio koji je IZLAGALA SUNCU! A pogledajte kako izgleda dio lica koji NIKADA nije sunčala – ovo je NEVJEROVATNA RAZLIKA!

Neprestano slušamo o tome koliko sunce i UV zračenje oštećuju našu kožu, te da čak mogu i ozbiljno ugroziti naše zdravlje, ali često ovakve tvrdnje olako shvatamo i zanemarujemo ih. No, da ovakvi navodi zaista imaju težinu govore i brojni komentari i apeli stručnjaka, te i slikoviti prikazi.

žena, koža- Zena.blic

Nedavno je banjalučka doktorka Zlata Popović Čkonjović na svom Instagram profilu ženama pokušala da upravo kroz jedan slikovit, živ primer objasni šta sunčevi zraci rade našoj koži. prenosi “Zena Blic“.

Ovaj specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije podelila je fotografije svoje bake na kojima se jasno vidi razlika u kvalitetu dela kože koji je bio izložen godinama suncu i koji nije. Ovu zanimljivu objavu dr Zlate Popović prenosimo u celosti.

“Kada sam prvi put postavila slike svoje bake koja ima 96 godina, koja je cijeli život izložena jakom sunčevom zračenju i vjetru jer živi na nadmorskoj visini od 1300m, reakcije su bile nevjerovatne. Drago mi je da je uticala na vas, da razmislite o sunčanju. Ona od ranog djetinjstva nosi maramu, nikada nije izlagala suncu dijelove koje pokriva marama, kao ni dekolte. Obratite pažnju na dubinu bora na mjestima koja su stalno izložena suncu. Obratite i na to da na dijelu dekoltea i vrata ima jedan mladež/ben/biljeg i 3 hemangioma, a sad pogledajte svoj dekolte?!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh