Svaštara

Djevojčica (15) se ubila, a da se pritom nikome nije žalila: Kad su pregledali sveske, otkrili su užas

Drugari su sve znali, roditelji nisu.

Milaraj Katani - Facebook

Djevojčica Milaraj Katani (15) oduzela je sebi život 14. aprila u Puerto Deseadu u Santa Kruzu.

Odluka tinejdžerke da se ubije šokirala je njenu porodicu koja nije mogla da nađe objašnjenje šta se dogodilo i zašto je to učinila, imajući u vidu da im nikada nije rekla da ima bilo kakve probleme.

Nakon što su pregledali njene lične stvari, pronašli su naznake da je maljoletnica zlostavljana prije oko dvije godine.

Njena sestra je ubijeđena da su je te traume navele na samoubistvom i zahtjeva od tužilaštva da detaljnije istraže ovaj slučaj.

– Provjerili smo njene sveske, njene dnevnike i bilježnice. Njeni drugari su nam takođe rekli šta znaju. U maju 2019. Milaraj je pretrpjela s*ksualno zlostavljanje od strane starije osobe, čovjeka koji je imao sposobnost da je natjera da poveruje u to da je u vezi sa njom i da je to što joj je radio, sasvim u redu – rekla je sestra žrve Ajelen Katani na konferenciji za medije, prenosi Cronica.

Ona je istakla da je njena sestra vjerovatno bila u takozvanom Stokholmskom sindromu, odnosno u fazi kada se žrtva zaljubi u si*ovatelja.

Zaprepašćujuće joj je to da porodica nije znala sa odnos Milaraj i dotičnog čovjeka, a da su neki od njenih vršnjaka znali.

– Ne znam zašto nam nisu rekli za to. Očigledno da djeca imaju neke kočnice prema odraslima i da nam ne vjeruju. Zlostavljanje se dogodilo 2019. godine i Milaraj se sve vrijeme normalno ponašala. Nakon pandemije saznali smo da se taj čovjek ponovo pojavio u njenom životu i da je nekoliko dana nakon što ga je ponovo vidjela, izvršila samoubistvo – uvjerena je sestra žrtve, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh