Svaštara

Dobar otac nije onaj koji plaća račune – Već koji posvećuje pažnju i ljubav svojoj porodici

Svaki muškarac može da bude otac, ali samo pravi otac prihvata i shvata tu ulogu na pravi način:

Otac i dijete - Screenshot

Naravno, svaki muškarac može da završi sa nekom djevojkom i desi im se da djevojka zatrudni i on postane otac. Ali to nije dovoljno, pravi otac učestvuje zajedno sa majkom u odgoju i pružanja ljubavi tom djetetu na najbolji mogući način koji zna.

Naravno, pored obaveza u životu, kao što su zarađivanje novca, izgradnje dobre karijere, ulaganja u dom u kom živi porodica, ocu to nije jedini način da pokaže svojoj porodici da je voli i da brine o njoj. Pravi otac zna da su porodične vrijednosti veće od bilo koje materijalne stvari.

Pravi otac će uvijek da nađe vremena za svoju porodicu, bez obzira koliko je zauzet i koliko ima obaveza: Koliko god da je trenutno zauzet i da su ga obaveze obuzele, njegova porodica zna da uvijek na njega može da računa i na njegovu pomoć.

Niko nije savršen, ali pravi otac će se uvijek potruditi da bude dio života svoje djece i uvijek će da bude uz svoju porodicu Pravi otac će uvijek da se trudi da mu je porodica na okupu i da nikome ništa pored njega ne fali: On je taj koji će uvijek da odogodi svoje planove ako ga porodica zatreba.

Svoje želje i potrebe će da ostavi sa strane i posveti se samo svojoj porodici u ispunjenju njihovih želja i potreba. Koliko god da je umoran ili je imao loš dan na poslu, za svoju porodicu uvijek ima energije da ih oraspoloži i da sve svoje probleme koji su povezani sa lošim danom na poslu, jednostavno zaboravi.

Njegovo posvećivanje svojoj porodici je toliko jako, da je spreman na svaki kompromis koji je dobar za njegovu porodicu: Želi da svoju porodicu uvijek čini srećnom i da im pruži svu ljubav ovoga svijeta. Najvažnija stvar je ta da je on odličan primjer svojoj djeci.

Bitno mu je da uči svoje sinove kako da jednog dana vole svoje žene i da ih poštuju, iz primjera koji oni vide kako se on ponaša prema svojoj ženi, odnosno njihovoj majci. Svoje ćerke bi učio da znaju kako da se odbrane, i da se nikada ne plaše da iskažu svoje stavove i argumente prema bilo kome.

Pravi otac je taj koji se trudi da njegova djeca prepoznaju vrline i mane: Ljubaznost, iskrenost, strpljenje, dobrota samo su neki od primjera koje djeca ne mogu da nauče u školi. Zato se otac trudi da takvim stvarima uči svoju djecu i iz ovih primjera im objasni da su to prave vrijednosti koja će im pomoći kasnije u životu, prenosi Pult24info


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh