Svaštara

Brat danima zlostavljao tri sestre: Otac sve vrijeme bio pored njih, a biće vam muka kad vidite šta je on radio

Institucije kažu da čine sve da pravda bude što prije zadovoljena.

Mjesto gdje se dogodio zločin - Printscreen/Google street view

Užasan slučaj porodičnog nasilja i se*sualnog zlostavljanja šokirao je stanovnike Gernike, prigradskog naselja Buenos Ajresa.

Dok je 26-godišnji brat danima si*ovao svoje rođene sestre od 12, 10 i pet godina, njihov otac (60) je vezao kćerke, čuvao stražu, a povremeno bi i on učestvovao u s*ksualnim aktivnostima, prenosi argentinski list Cronica.

Šesdesetogodišnjak je uhapšen, dok je sin i dalje u bjekstvu.

Užasan slučaj događao se od decembra prošle godine do aprila ove godine, a optužnica je podignuta u maju, kada su se djevojčice odvažile i ispričale policiji šta trpe.

Dvije sestre nisu previše pričale o ovom zločinu, dok je treća (12) objasnila da ih je otac držao za ruke i vezivao konopcima i lancima dok bi njihov brat polno opštio sa njima.

Medicinski pregledi potvrdili su priču sestara, a najstarija od njih je u jednom momentu priznala da je razmišljala o samoubistvu.

Nakon ovih svjedočenja otac je uhapšen, dok se za bratom i dalje traga i on je optužen za s*eksualno zlostavljanje maloljetnih lica i svjesnog nanošenja štete po mentalno zdravlje žrtava.

Tužilac Huan Kruz Alkorta postupio je po nalogu i naredio zaplijenu i pretres mobilnih telefona oca.

– Dogodio se užasan zločin i za ovo nema nikakvog opravdanja, ni razumijevanja. Trudit ćemo se da pravda bude zadovoljena u što kraćem roku – naveo je Kruz Alkorta, prenosi “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh