Svaštara

Advokat poslao ženu na tajni zadatak da provjeri klijenta: Mjesec dana kasnije zbog toga mu je prisjeo život

Nije znao šta će se dogoditi.

Salazar i Karmela - diario.mx

Da je znao dokle će dovesti realizacija ideje da se špijunira njegov novi klijent, advokat Hulio Salazar iz meksičkog grada Gvadalahare vjerovatno nikad ne bi ni poželio to da uradi.

Tridesetsedmogodišnji Salazar, inače jedan od viđenijih advokata u Gvadalahari, razvodi se od supruge Karmele (36) nakon što je otkrio da ga je varala sa novim klijentom, prenosi El Diario.

Salazaru se za pomoć obratio biznismen iz Gvadalahare koji je optužen da je potpisivao nezakonite ugovore sa nepoznatom firmom. Nakon što je pogledao sve papire, Salazar je prihvatio da radi sa klijentom, ali je vrlo brzo uočio da je sve što kaže on manje-više laž. Pritom mu se klijent kleo da mutljavina s papirima više nema.

Zato je Salazar došao na ideju da pošalje suprugu Karmelu, inače stručnjaka iz te, sporne oblasti poslovanja sa nekretninama, da preko klijentove firme glumi zainteresovanost za jedan plac.

Izigravajući investitorku, Karmela je trebalo da na osnovu razgovora i upoznavanja s njim zaključi da li uopšte vrijedi boriti se za nevinost čovjeka ako i dalje falsifikuje papire i ugovore.

– Poslije samo mjesec dana, on je na osnovu nekoliko sitnica zaključio da se između Karmele i klijenta dešava nešto više od saradnje. Salazaru je pao mrak na oči kada je dojavom otkrio da su njih dvoje otišli na mali odmor od nekoliko dana bez njegovog znanja. Supruga mu je samo rekla da mora hitno kod sestre u grad Leon – prenosi izvor portala Diario.

Kada se vratila kući, Karmela nije željela da prizna suprugu za nevjerstvo, ali je on insistirao da pogleda njen telefon ili će joj žestoko zagorčati život, ako ga odvrati od te namjere.

Došavši do dokaza da je supruga počinila preljubu, Salazar je odustao od saradnje sa klijentom, a poslije malo kolebanja ipak je podnio zahtjev za razvod braka. Nakon što mu je prisjeo život, pokušaće da se bori za starateljstvo nad dvoje male djece.

Hulio Salazar je u bližoj prošlosti uspijevao da nekoliko “jakih” slučajeva preokrene u svoju korist braneći uticajne ljude iz svijeta biznisa, tako da niko nema sumnju u to da će djeca na kraju pripasti njemu, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh