Svaštara

Poštuj sebe i drugi će te poštovati – 9 znakova da žena sebe ne poštuje i ne voli

Žena koja poštuje sebe uvijek izgleda lijepo i privlačno.

Tuga - Faktor.ba

Ona zrači ljubavlju i svjetlošću. Sa ženom koja poštuje sebe je ugodno razgovarati jer ona jednostavno zrači skladom i čistom radošću. Nažalost, danas ima mnogo žena koje ne poštuju sebe dovoljno. Nikako da shvate da ako one nemaju poštovanja prema sebi, ne mogu očekivati da ih drugi poštuju.

U nastavku pročitajte 10 znakova žene koja sebe ne poštuje i ne voli. 1. Ne zna kako da kaže ne; Najveći krivac za ovakvo ponašanje odrasle žene su njeni roditelji koji su je od djetinjstva učili da svima treba pomoći. Kada osoba ne zna reći NE svi oko nje vremenom počinju da je koriste.

2. Ne pazi na sebe; Nije stvar u tome što ona ne posjećuje kozmetičke salone ili da ne vodi računa o svojoj higijeni. Stvar je u tome da ona nema snage da se brine o svom izgledu, zbog čega ne izgleda posebno privlačno. 3. Previše je samokritična; Žena koja previše kritikuje sama sebe često će za sebe reći da je debela, nespretna ili glupa.

Najtužnije od svega je što ona to zaista misli. 4. Smatra sebe ružnom; Kada žena voli sebe ona voli svoj izgled. Sigurna je da je lijepa. Da, ona je dobro svjesna svojih nedostataka, ali je ponosna na svoje vrline. 5. Plaši se da izrazi svoje mišljenje; Mnogo joj je lakše složiti se s tuđim mišljenjem, umjesto da brani svoje.

eće proturječiti nikome jer nije sigurna u sebe i plaši se neuspijeha. 6. Traži savjete od drugih; Za svaku stvar koju želi da uradi ona traži savjet od drugih. Sumnja u sebe, važno joj je šta misle o njoj, boji se ako uradi nešto da će pogriješiti. piše Infpult

Radije će poslušati druge nego da vjeruje svom srcu. 7. Brine se šta drugi misle o njoj; Jako joj je važno šta će drugi misliti i reći o njoj. Prilagođava se svima kako ne bi bila osuđivana i odbačena. Više joj je stalo do tuđeg mišljenja nego do njenog.

8. Štedi na sebi; Ne troši novac na sebe, jer to smatra nepraktičnim i neozbiljnim. Radije bi kupila nešto za porodicu, prijatelje i na stvari koje smatra važnijim umjesto da ispunjava svoje želje. 9. Trpi manipulisanje; Od njenog muža, od prijatelja, od rođaka, od šefa, od običnih prolaznika.

Nažalost, sve dok žena dozvoljava ljudima da je maltretiraju. Sve dok žena dozvoljava takvo ponašanje prema sebi nikada neće moći voljeti sebe dovoljno.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh