Svaštara

“Jako nam je žao, nismo mogli da spasimo” – Tatjani je doktor UPROPASTIO život, sada se apeluje na OPREZ

Htjela je da ulepša grudi, nakon čega joj se život pretvorio u pakao.

Tatjana Endži Baragan - Instagram

Tatjana Endži Baragan (20) iz španskog Santandera godinu dana suočava se sa fizičkim i mentalnim poteškoćama nakon plastične operacije koja joj je ostavila ozbiljne posljedice.

Ona je otšila kod plasitčnog hirurga kako bi joj smanjio dojke, jer joj je bujno poprsje smetalo u svakodnevnim aktivnostima.

Umjesto onoga što je željela, Tatjana je mjesec dana kasnije ostala bez bradavica i areola, dojke su joj potpuno paralizovane i ne sjeća ih na dodir, a ne može ni da podigne ruke kao ranije, jer kad bi to pokušala, osjetila bi bol, prenosi Infobae.

Tatjana je željela da smanji dojke i podigne ih naviše jer su joj se poslije porođaja i dojenja spustile nadole i to joj je smetalo.

Na preporuku prijatelja, otišla je hurirgu Kamilu Rejesu, nakon čega se gorko pokajala.

– Išla sam na smanjenje dojki, sa 40 na 36, a nisam poznavala nijednog drugog hirurga. On mi je preporučio da ugradim implante kako bi ih uljepšala – navela je ona.

Kada se činilo da je operacija uspješno izvedena, dva dana kasnije primijetila je da joj dojke krvare, što ju je jako zabrinulo.

Kontaktirala je doktora Rejesa, koji joj je preporučio kremu za zaustavljanje krvarenja.

– Rekao mi je da je to normalno i da će poslije kreme prestati. Nakon dva dana krvarenje ne samo da nije prestalo, već je bilo i obilnije. Rekao mi je hitno da dodđem na kliniku jer grudi očigledno nemaju odgovarajuću reakciju – navela je Tatjana.

Kada je došla na kliniku, dr Rejes joj je saopštio da će morati da uradi novu intervenciju jer su joj dojke postale nekrotične, odnosno umirale su jer kiseonik nije dolazio do njih.

Situacija, međutim, nimalo nije bila dobra.

– Kada sam se probudila iz anestezije, doktora nije bilo, a medicinska sestra mi je rekla: “Jako nam je žao, nismo mogli da spasimo tvoje areole. Ali pogledaj, uradili smo trbuh, uklonili smo bucmaste naslage, a vaše grudi će se ponovo popraviti – rekla je Tatjana.

Nekoliko dana kasnije dojke su joj bile potpuno otuđene i ništa nijem osjećala u njima, dok su je prilikom pokreta ruke jako boljele.

Ona je pokrenula pravni postupak protiv doktora Kamila Rejesa, a zbog stanja u kom se nalazila pala je u depresiju, nakon čega nije imala podršku porodice, a i dečko sa kojim se zabavljala, ostavio ju je.

Poslije Tatjaninog slučaja, mnogi na društvenim mrežama savjetuju oprez damama koje se odluče na slične poduhvate i da nikako to ne rade, a da se prije toga dobro nisu raspiatale o klinici, ljekarima, a i o svom tijelu, piše “Objektiv“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh